Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Meer dan uitstekende ervaring met implantlenzen bij Eye-Q-Vision in Amstelveen

Door E.S. Robbemond op 21 augustus 2007

Na uitgebreid onderzoek kreeg ik op 26 maart 2007 van Dr. Versteeg van Eyeqvision te horen dat ik gezien de dikte van mijn hoornvlies niet in aanmerking kwam voor een laserbehandeling, ondanks de toch nog vrij geringe oogafwijking van -7,5 en -6,5 (met cilinder).

Als alternatief kon hij wel echter aangeven dat implantlenzen wel voor mij geschikt waren, maar gezien de hoge kosten (3000 Euro tegen 1200 Euro voor laseren) schrok ik daar in eerste instantie behoorlijk van terug, maar na lang wikken en wegen besloot ik in juni te bellen voor een afspraak om ergens medio augustus (ivm met de zomervakantie) de implantaten te laten inbrengen.

Zo gezegd, zo gedaan. Er werd afgesproken om op 2 verschillende dagen de lenzen te laten inbrengen en op maandag 13 augustus zou het ene oog en op woensdag 15 augustus het andere gedaan worden.

Echter op zondagavond 12 augustus belde Dr. Versteeg mij persoonlijk op om te melden dat er in een vaktijdschrift van zijn Franse collega"s de voor mij bestemde lenzen kritisch werden beschouwd ivm mogelijke staar- en cataractvorming, derhalve vond hij het niet verantwoord om deze bij mij te gebruiken. Hij had als alternatief inmiddels andere lenzen besteld en deze waren ook tijdig geleverd, echter zonder een bepaald instrument dat al onderweg zou zijn, maar niet tijdig (d.w.z. maandagochtend) beschikbaar zou zijn voor de "s-ochtends geplande operatie.

Hij stelde dan ook voor om beide operaties op woensdag 15 augustus te doen, d.w.z een oog "s-ochtends vroeg en het andere aan het eind van de middag ivm de mogelijke complicaties.

Op woensdag 15 augustus om 7.45 u stond ik voor de deur, waarna ik meteen naar de operatietafel kon, waar na een aantal druppels ter verdoving en ter vergroting van mijn pupil het eerst mijn rechteroog aan de beurt was.
Ik moest recht in de lamp kijken waarna hij een kleine incisie maakte (ik kon dat gewoon zien!) en na wat voorzichting gemanoeuvreer de lens opgerold werd ingebracht, waarna deze zich in mijn oogkamer ontplooide. Na wat aanpassingen (vanwege mijn cilinderafwijking) zat de lens al na ca. 10 minuten goed en was het al voorbij en ik had er niets van gevoeld!

Vervolgens moest ik op een donkere kamer in een luxe fauteuil gaan zitten om bij te komen, omdat in de eerste 2 uur na de operatie de oogdruk zou toenemen met als gevolg een pijnlijke druk op het oog, hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid.

Ik had inderdaad na ca. een uur wat last van hoofdpijn, waarna ik weer werd aangekleed voor de operatietafel en na opnieuw een aantal verdovingsdruppels de oogdruk werd verminderd door een opening in het regenboogvlies te maken en ik kan vertellen dat dit behoorlijk verlichting gaf.

Vervolgens weer in de donkere kamer plaats genomen waar regelmatig door de dokter en zijn vrouw werd geinformeerd naar mijn situatie en na een uur werd mijn oog opnieuw bekeken, waarna de dokter aangaf dat ik wel even naar buiten kon gaan om wat te gaan lunchen en wandelen. Het andere oog zou in de loop van de middag (rond 4 uur) aan de beurt zijn. Na lekker gewandeld te hebben waarbij ik ook steeds beter ging zien (kort na de operatie was alles nog vrij vaag) ging ik in de behoorlijk volle wachtkamer zitten in afwachting van de volgende ronde.

Na de nodige druppels ter verdoving en pupilverwijding was mijn linkeroog aan de beurt. Ook hier kon ik alles goed zien en volgen (Dr. Versteeg gaf aan wat hij deed en waarom) was dit nog sneller gedaan en weer had ik er nauwelijks iets van gevoeld!

Het was intussen al ver over vijven en in de wachtkamer nam ik plaats in afwachting van de te verwachten toename van de oogdruk. Na ca. een uur werd dit oog gecheckt en ook hier was de oogdruk behoorlijk toegenomen en werd ik weer naar de operatietafel gestuurd om hetzelfde ritueel van het aanprikken van het regenboogvlies te ondergaan. Aangezien ik de laatste patient van die dag was kleedde ik mijzelf om, zodat Dr. Versteeg de apparatuur en de benodigde materialen kon prepareren, waarna het allemaal vrij snel ging alleen deze keer was het iets pijnlijker omdat de druk hoger was dan in mijn eerder behandelde rechteroog.

Na ruim een uur (het was inmiddels half acht), kon ik na een uitgebreide controle huiswaarts, maar niet nadat ik uitdrukkelijk had beloofd bij eventuele klachten direct contact op te nemen ongeacht tijdstip of lokatie.

Ik wil hierbij nog opmerken dat Dr. Versteeg heel lange dagen maakt, want hij belde mij "s-avonds om half elf nog op om te informeren of alles goed was, wat gelukkig het geval was. Ondanks dat het de gehele dag schreeuwend druk was in de praktijk met mensen die kwamen voor vooronderzoek, nacontroles en implantaten (het laseren werd op een andere dag gedaan), zodat men soms wel vrij lang moest wachten voor men aan de beurt was, lukte het toch om iedereen te helpen (tot zelfs na zessen) en dat met een staf van slechts 3 mensen. Desondanks levert men voor een, in vergelijking met collega"s, absurd lage prijs uitstekende oogzorg.

Petje af voor Dr. Versteeg en zijn staf!!! Een aanrader voor iedereen die implantlenzen of een laserbehandeling wil, die bij concurrenten (in hun dure "oogzorgpaleizen") een veelvoud kosten.

Overigens kon ik de volgende dag al heel goed zien (meer dan 80%) en de dag daarna teruggegaan voor controle, waar bleek dat het zicht inmiddels meer dan 90% bedroeg voor beide ogen!!! Ik ben dan ook "s-middags meteen in de auto gestapt om te genieten van mijn nieuwe en scherpe kijk op de wereld. Volgende controle over ca. 2 weken.