Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Met vertrouwen onder de laser en achteraf nergens last van

Door Guney Hacer op 6 november 2013

Beste lezers,

Bij deze wil ik mijn verhaal doen ivm intralase.
Eerst en vooral wil ik dat jullie weten dat ik zelf optometriste ben bij Oogcentrum Dr.Colla in Tongeren, nu een maand geleden heb ik deze grote beslissing genomen omdat ik mijn lenzen niet meer goed kon verdragen.

Het vooronderzoek heeft mijn collega (ook optometriste Hilde) uitgevoerd en mij goed geïnformeerd in verband met de dikte van mijn hoornvlies, de grootte van mijn pupillen of ik last zal hebben van halo"s s"avonds etc.

Hopend op een positief antwoord wachtte ik af totdat Dr Colla mij zou onderzoeken. Alles was goed gemeten en Dr Colla heeft me dan dus onderzocht en ja ik kwam dus wel in aanmerking voor de intralase :) dolgelukkig heb ik dan de datum vastgelegd van de operatie.

Ter informatie mijn sterkte was rechts -4.50 c-0.50 as120* en links -4.50 c-0.50 50* . Nu wil ik wel zeggen laat zo"n operatie doen wanneer je echt vertrouwen hebt in die arts, dit is al de belangrijkste stap voor een succesvolle operatie!

De dag van de ingreep zijn er nog wat onderzoeken gebeurd en mijn zicht nog eens gecontroleerd en klaar was ik :) . Ik was helemaal niet zenuwachtig grotendeels omdat ik daar vertrouwen in had maar toch heb ik een pilletje gekregen om me rustig te houden.

Mijn lieve collega heeft me dan begeleid naar de laserruimte en zo lag ik al onder de laser. Eerst hebben ze een ringetje op mijn oog geplaatst om de flap te maken met de femto Intralase hop de laser had al een flap gemaakt op mijn cornea en daarna onder de excimer laser een ooglidspreider geplaatst op mijn oog zodat ik niet meer kon knipperen. De flap werd opgetild dan moest ik naar een rood lichtje kijken en meteen daarna werd de afwijking gelaserd en in een mum van tijd was het linker oog ook gelaserd ,deze gebeurde in een aantal seconden maar uiteraard zijn de voorbereidingen wel veel meer dan wat de laser doet hé. En hop dan maar opstaan zonnebrilletje op en naar huis...

Thuis had ik wel veel tranen en kon mijn ogen niet direct opendoen dus was ik gaan slapen had ook geen pijn, die avond werd ik wakker en gedaan met tranen . Ik deed mijn ogen open en wat ik zag was ongeloofelijk, ik zag al zeer scherp.

Dag nadien ben ik dus wel gaan werken wat ik vanzelfsprekend vond omdat ik nergens nog last van had. Ik heb dus wel 1 week antibiotica druppels ingedaan om geen infectie te krijgen. Nu de nacontroles en alles was perfect!

Beste lezers ik kan jullie deze alleen maar aanraden, laat deze doen aan een arts waar je volle vertrouwen in hebt met dank aan de magische handen van Dr Colla ! Zelfs met mijn lenzen heb ik nooit zo scherp gezien!!

Grtjes