Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Mijn (gewonnen) ooglaserbehandeling. Iets waar ik nooit spijt van zal hebben

Door Daniel Hoogeboom op 8 februari 2012

Nadat mijn vader zijn ogen ook heeft laten laseren bij International Vision Centers was hij hier erg enthousiast over. Dus werd besloten dit ook voor mij te doen. Ik heb namelijk één oog dat behoorlijk slecht is (was!). Met een cilindrische afwijking was mijn oog apart maar na een paar testjes was de hulp nabij

Zodra de testen zijn gedaan kom je de kliniek een weekje later binnen. Het ziet er klein en gezellig uit met een aantal lekkere stoelen en een balie waar je je kon melden. Ik had er verder niet veel van verwacht in ieder geval. Na een tijdje mag je voor nog een aantal testen een kamertje in met allemaal apparaten waar je stil moet zitten en vooruit moet kijken. Het lijkt science fiction maar de gegevens die ze eruit kunnen halen zijn verbluffend!

Het echte werk begint pas als het ooglaseren zelf begint. Je loopt door een gang naar achteren en krijgt een schort voor, plastic om je schoenen en een haarnetje op. Iemand geeft je 1 of 2 oogdruppels in je oog voor verdoving (geen naalden gelukkig!). De deur schuift open en er blijkt een complete behandelkamer achter te zitten met doktoren en alles waar je mond van open doet vallen.

Als eerste worden je ogen klaargemaakt voor behandeling. De apparaten zien er eng uit maar dat is slechts schijn. Het eerste apparaat drukt wat op je oog, je hoort wat geluidjes en het is klaar. Je voelt er totaal niks van alleen je ziet er behoorlijk wazig van. Na een tijdje mag je onder de ooglasermachine liggen. Er staan dan drie personen bij je voor de zekerheid en controle. Dat gaf al een goed gevoel. Je moet naar het rode puntje blijven kijken als de laser start. Doe je dit niet dan stopt die direct. Het klonk als een aantal kleine knallen en de laser was blauw in je ogen (niet wat ik verwacht had na al die films). Binnen een minuutje of wat is het klaar en ik verbaasde mezelf dat ik van te voren er een beetje bang voor was. Je voelde er namelijk geen greintje pijn.

De vier uur daarna zijn wel even doorbijten. Je krijgt last van lasogen. Het beste wat je kunt doen is gewoon gaan slapen met de bril op die je hebt gekregen. Om 5 uur was mijn behandeling klaar. Om kwart over 9 kwam ik uit bed en voelde helemaal niks meer van de pijn.

Het resultaat? In de maanden erna is mijn gezichtsvermogen naar 95-100% gestegen. En dit met een oog dat nog niet eens 35% kon lezen. Voor de mensen die twijfelen zeg ik het volgende: Je weet niet wat je mist. Het is eenmalig en zal voor altijd een positieve invloed hebben op je leven. (geen bril, lenzen of wat dan ook!).

Nu kunt u misschien denken. Waarom staat er bovenaan dan “gewonnen” in de zin? Tijdens het inschrijven werd verteld dat je een ooglasering kon winnen. Ik was het daarna al lang weer vergeten maar tijdens één van de nacontroles werd ik gefeliciteerd dat ik het volledige bedrag terug kreeg! Een geweldige afsluiting van een geweldige behandeling!