Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Mijn lensimplantatie: echt een wereld ging voor mij open

Door op 2 april 2013

Bijna een half jaar geleden, namelijk in oktober 2012, heb ik lensimplantaten gekregen, bij oogartsenpraktijk OAMM in Maasmechelen bij doctor Nijs.

In het begin wilde ik laseren, maar dat werd me sterk afgeraden. Dit omdat ik ongeveer een sterkte van -14 heb (had). De optie die ik nog overhad was implantaten.

Voordat de operatie was moest ik een aantal testen doen, dit omdat er gekeken moet worden of bijvoorbeeld mijn hoornvlies dik genoeg was en andere zaken. Toen deze testen positief waren, moesten mijn lenzen voor 6 weken uit. Dit was behoorlijk behelpen, maar het was achteraf zeker de moeite waard.

Na deze 6 weken heb ik een aantal testen moeten doorstaan. Dit om o.a. te zien hoe mijn sterke op elk gedeelte van mijn iris is. Op die dag is me ook meteen verteld wat de risico’s waren en wat er kon gebeuren als het niet goed ging. Na deze testen is het goed om ook in de overbruggende periode zo min mogelijk de lenzen in te hebben, dit door de vervorming van het oog (indien harde lenzen).

De operatie, beter gezegd ingreep was voor mij op een maandag en een vrijdag. De operaties gingen van een leien dakje.

Meteen na de operatie zie je niet veel, maar dat komt vooral door de zalf die in je oog wordt gedaan. Je merkt wel meteen dat je al wat ziet. Je ogen moeten ook erg wennen aan de lenzen, waardoor je niet meteen 100% kan zien maar ongeveer 90%.

Na de operaties moet je een aantal keren langs de oogarts komen om te kijken of nog alles goed is en je moet een periode een zelf gebruiken en oogdruppels toedienen.

Ongeveer 10 dagen naar de operatie moest ik op voor de 3e controle komen, na een meting te doen, kwam eruit dat ik ongeveer 130% kon zien. Dit was voor de operatie maar 70%. Echt een wereld ging voor mij open. Gewoon opstaan zonder bril te pakken, zwemmen zonder bril, enz enz enz. Zoals op die dag ook gezegd is geworden: “Ik heb mijn hele leven nog nooit zo goed kunnen zien”.

Het is nu een half jaar later en ik ben nog altijd zeer tevreden en super blij dat ik dit heb gedaan.

Mijn zus is bij dezelfde kliniek gelaserd. Zij is nu ongeveer 2,5 jaar af van haar bril en is net als ik super blij dat we dit überhaupt hebben gedaan en zeker bij deze kliniek.

Als je ook iets wilt doen aan je ogen, ga dan niet voor goedkoop, maar ga om kwaliteit. Je moet niet bezuinigen op je ogen, je moet er nog je hele leven mee!