Mijn leven is positief veranderd

Door Dorien Deboeck op 18 maart 2014

Sinds mijn 12 jaar droeg ik dagelijks een bril, zoals velen irriteerde deze mij na een aantal jaren. Het was niet makkelijk om te werken, is kostelijk als je steeds een nieuwe bril moet kopen op aangepaste sterkte, word nat bij regen.

Daarom heb ik op 16/09/2013 mijn beide ogen laten opereren door middel van PRK behandeling. Hiervoor ben ik naar MEDIFOCUS, te Oud-Heverlee (België) geweest bij Dr. Van Cleynenbreugel. Ik werd daar zeer vriendelijk ontvangen vanaf het onthaal tot bij het vertrek.

Er werden door Dr. Van Cleynenbreugel, een aantal weken op voorhand, een paar tests uitgevoerd (lezen van letters, vochtmeting vh oog,...), dit om de situatie van mijn ogen beter te leren kennen en tot slot een goede en doeltreffende operatie uit te kunnen voeren. De uitleg vooraf was ook zeer duidelijk voor mij, op al mijn vragen kreeg ik een duidelijk en eerlijk antwoord.

De dag van de operatie was ik wel heel zenuwachtig, maar de dokter heeft me goed afgeleid en gekalmeerd! Hij praatte tijdens de operatie, zei wat je moest doen, zei wat er ging gebeuren. Het engste aan de operatie was toen het rook naar verbrand tijdens het laseren, dit werd me op voorhand ook verteld, maar toch het is je oog hé.

Na de operatie waren, voor mij, de eerste 3 dagen het ergst. Je kan niet veel doen en/of zien, want een beetje licht was toen teveel. Stilletjes aan kon ik mijn ogen open houden en stuk per stuk zag ik beter, maar ik heb de eerste week toch mijn ogen goed laten rusten en niet geforceerd.

Nu zijn we 6 maanden later, de laatste controle gedaan en mijn zicht is UITSTEKEND ! Op voorhand dacht ik wel: Waarom moet ik nu eigenlijk op controle gaan, mijn zicht is super? Maar ik ben toch gegaan, omdat ik effectief de bevestiging wou dat alles in orde is.

Ik ben met het resultaat super blij! Eindelijk kan ik me vrij bewegen, moet ik niet continue mijn bril proper maken. Mijn leven is positief veranderd! Het was wel wennen om terug zonder bril te lopen, maar dat wende zeer snel !

Dank aan gans het MEDIFOCUS-team en zeker Dr. Van Cleynenbreugel!