Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Mijn staaroperatie in Instanbul via medical travelservice

Door Paula van Dun op 15 oktober 2009

Mijn ervaring staaroperatie in het Dunya oogziekenhuis in Istanbul via medical travelservice.

Hoe het begon:
Ik droeg al vanaf mijn 5e een bril (ik ben nu 52) met een sterkte van bijna -8. De laatste jaren met een leesgedeelte erin. Brilleglazen zijn erg duur als je geen jampotjesglazen wilt. Omdat mijn zicht erg achteruitging besloot ik eens te laten onderzoeken of mijn ogen geschikt waren om te laseren (op lange termijn goedkoper dan steeds een nieuwe bril).

Het vooronderzoek werd gedaan bij Dunya Amsterdam. De oogarts vertelde mij dat mijn ogen niet zo geschikt waren omdat er grijze staar was vastgesteld; bij laseren zou ik na een jaar of 3 daarom weer slecht zien. Daarom kreeg ik het advies om de troebele ooglenzen te vervangen voor kunstlenzen. Hij vertelde er direct bij dat ik waarschijnlijk wel een leesbril ernaast zou moeten hebben.
Naderhand eens op internet gekeken wat grijze staar nu eens precies was. En ja, veel symptomen waren precies op mij van toepassing. Ik had dus al jaren staar zonder het te weten terwijl mijn ogen regelmatig in Nederland door oogartsen zijn onderzocht.

Mijn zorgverzekering (CZ) geeft geen vergoeding; men kijkt alleen hoe erg de staar is en niet naar wat voor beroep men uitoefent. Ik heb een eenmanszaak als webdesigner en moet dus optimaal kunnen zien. Daarom heb ik de staaroperatie op eigen kosten laten doen in Turkije in het Dunya oogziekenhuis in Istanbul (via medical travelservice).
Ik had een zeer goede indruk van dit ziekenhuis. Voor de ingreep zijn er vele soorten oogmetingen en onderzoeken gedaan. Bij elk onderzoek was een Nederlands sprekende begeleidster aanwezig aan wie je ook vragen kon stellen.

De operatie werd gedaan onder plaatselijke verdoving. Op vrijdag het eerste oog en op zaterdag het tweede oog. De operatie viel 100% mee. Nadat de verdoving was uitgewerkt waren mijn ogen vermoeid en het voelde aan alsof er zeep in mijn ogen zat en was ik overgevoelig voor fel licht maar dat gevoel nam na 2 dagen sterk af.

Nu, bijna 2 weken na de operatie kan ik goed zien en zelfs lezen zonder bril; alleen voor langdurig lezen, bijvoorbeeld een boek, zet ik een leesbril op.

Mijn zicht is soms nog wat wazig maar dat is normaal omdat de ogen nog verder moeten herstellen en omdat je hersens moeten wennen aan de nieuwe situatie. Dus ik neem aan dat dit de komende weken nog beter gaat worden.

In ieder geval ben ik zeer tevreden over het resultaat en de gang van zaken en ik kan het Dunya oogziekenhuis dan ook van harte aanbevelen.

Ook de andere mensen in ons groepje die kwamen voor ooglaseren waren na afloop 100% tevreden.

Paula van Dun
De Rips