mijn zicht is super!

Door Laura Verkerk op 8 november 2015
Al jaren dacht ik over een ooglaserbehandeling, maar ik vond het altijd eng. Wat als het fout gaat? Inmiddels is de technologie erg vooruit gegaan en hoorde ik over ReLex SMILE. Via internet veel gelezen en bekeken welke klinieken goed aangeschreven staan.

Zo kwam ik uit bij Medifocus in Oud Heverlee. Daar werkt dr Van Cleynenbreugel die een lange staat van dienst heeft in oogchirurgie. Ik kon gelukkig op korte termijn terecht voor een vooronderzoek om te kijken of ik ├╝berhaupt in aanmerking zou komen voor laseren. Dit bleek het geval te zijn. De arts heeft alle verschillende behandelingen zeer uitgebreid verteld met de voor-en nadelen. Er was ruimte en tijd genoeg voor vragenstellen en hij beantwoorde alles zeer rustig en helder. Uiteindelijk koos ik voor ReLex Smile voor beide ogen.

Nu mijn besluit vast stond wilde ik ook snel behandeld worden en dat kon gelukkig ook. Ik kreeg een lijst mee met voorzorgsmaatregelen, een aantal recepten voor druppels als nabehandeling en een schema met wat ik moest doen na de ingreep.

Toen de dag van de ingreep (19 maart 2015) aanbrak was ik lichtjes gespannen. Bij aankomst werd nogmaals alles doorgenomen met de arts en werd ik door een assistente klaar gemaakt voor de ingreep. Wat ging het allemaal snel! Binnen 20 minuten was alles gedaan. Het viel me 100% mee! De arts vertelde bij elke stap wat hij deed en dat was zeer prettig. Bij thuiskomst een uurtje op bed gaan liggen na een paar druppeltjes tegen de pijn ingenomen te hebben voor als de verdoving uit zou werken. Dit zou de eerste en laatste keer zijn dat ik druppels tegen de pijn zou innemen. "S avonds was het beeld nog steeds wazig, maar in de ochtend was het al een stuk beter. Deze ochtend ook de eerste controle gehad en die was erg goed! Ongelooflijk wat het resultaat is binnen 24 uur. En het werd alleen maar beter.

De eerste weken moest ik veel druppelen maar dat is ook erg belangrijk. Uiteindelijk weet je waar je het voor doet, je wilt geen complicaties! Elke nacontrole was toch weer even spannend. Maar elke keer werd bevestigd wat ik eigenlijk al wist: mijn zicht is super! De laatste controle was 6 maanden na de ingreep en zelfs de allerkleinste letters kon ik prima lezen.

Wat ben ik blij met deze ingreep! Eigenlijk had ik het veel eerder moeten doen, maar dan had ik waarschijnlijk een andere behandeling gehad want ReLex Smile was toen niet mogelijk. Ik heb totaal geen pijn gehad, wel wat last een uur na de ingreep maar door de druppels en rusten was dat perfect te doen. En sindsdien geen last, geen droge ogen (veel druppelen), geen halo"s en dus perfect zicht! Wat is het heerlijk om op te staan en geen bril of lenzen meer in te hoeven doen...

De kliniek is zeer ruim, goed bereikbaar en professioneel. En de arts is zeer bekwaam en prettig in de omgang. Al met al een aanrader!