Na 5 maanden nog steeds erg tevreden

Door Dick Pluim op 4 juni 2014
Mijn behandeltraject (overigens ook wel in het forum genoemd).

Na een paar positieve verhalen uiteindelijk de knoop doorgehakt en een vooronderzoek laten doen in Groningen. Hier kon ik echter op dat moment niet geholpen worden omdat de Intralasik-methode voor mij geschikt was en deze nog niet beschikbaar was.

Ik had geen haast en kon wel wachten, totdat ik rondkeek en tegen een aanbieding aan liep in Amsterdam bij Vision Ooglaseren, alwaar de Intralasik-methode wel beschikbaar was.

Enig nadeel zou dan zijn dat ik een aantal keren naar Amsterdam zou moeten reizen, maar dat woog wel tegen de kostenbesparing op, mocht de Intralasek-methode wel beschikbaar komen in Groningen.

De dag voor kerst een uitgebreid onderzoek gehad en "gelijk" een afspraak gemaakt voor begin januari. Dat scheelde mooi, want zo hoefde ik er niet lang tegenaan te hikken.

6 januari behandeld en "s avonds kon ik al behoorlijk goed zien. Ondertiteling was weliswaar dubbel. Wat me verbaasde was dat ik geen pijn had, ook niet nadat de verdovingsdruppels waren uitgewerkt. Wel droge ogen, dus druppelen moest wel natuurlijk.

Volgende dag voor controle en het zag er goed uit en mijn zicht werd ook wat beter.

Na 2 dagen was het dubbel-zien van ondertiteling ook weg en had ik het gevoel net zo goed te zien als in de tijd dat ik lenzen droeg. Sinds begin vorig jaar gestopt met maandlenzen omdat de leverancier stopte en ik anderen kreeg die niet prettig zaten, waardoor de reservebril "definitieve" bril werd.

Na de maandcontrole bleek mijn zicht 90% te zijn. En ook na de 3e maandcontrole begin april was dit het geval. Hierbij zal het dan ook blijven wellicht. Zelf had ik wel het gevoel dat het zicht beter werd, maar goed... Voor mijn gevoel zie ik nu net zo scherp als ten tijde van de bril. Vanwege de relatief grote cylindrische afwijking kon ik ten tijde van de lenzen geen 100% zicht krijgen.

Na 5 maanden nog steeds erg tevreden. Alleen nog regelmatig "s nachts droge ogen, dus dan nog een keertje Duratears druppelen.

Prima geholpen door de kliniek, alhoewel je het gevoel krijgt dat het lopende band-werk is. Ook bij elke controle weer een ander persoon, veelal buitenlands (oostblok?).

Kan het zeer zeker aanbevelen.