Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Na een aantal jaren veel twijfelen heb ik de knoop doorgehakt

Door Ilse Stoeller op 21 oktober 2014
na een aantal jaren veel twijfelen heb ik de knoop doorgehakt en besloot ik mijn ogen te laten laseren. Omdat ik een lui oog heb had ik nooit verwacht dat het mogelijk zou zijn. Nadat ik op een gesprek ben geweest en een onderzoek heb gehad en te horen kreeg dat het allemaal kon ben ik er voor gegaan.

Het onderzoek vond plaats in Nijmegen bij International Vision Centers en voor de behandeling moest ik naar Amsterdam ik was die dag behoorlijk zenuwachtig wat achteraf gezien helemaal niet nodig is geweest.

Ik heb de FemtoLasik methode gedaan en is uitgevoerd door Otto Wolter.

De behandeling stelde niet veel voor, alleen vond ik de "lichte druk" op het oog bij het maken van het flapje toch heftiger dan ik verwacht had ook omdat het heel onnatuurlijk is en je zicht ineen s zwart is. Maar dat duurt slechts 15 seconden per oog. Dan tien minuten wachten en vervolgens de behandeling, het flapje wordt opgetild, hier voel je niets van maar ziet er wel vreemd uit en je ruikt een beetje een brand lucht even kijken naar het rode lampje en 15 seconden later is het al weer klaar.

Direct na die behandeling ga je naar een oogarts om te kijken of het flapje goed is omdat het wel is kan gebeuren dat je met je ogen geknepen hebt na de behandeling.

Een kleine 10 minuten later heb je er wel last van pijn is het niet maar gewoon erg vervelend het voelt alsof je zand in je ogen hebt en het blijft maar tranen. Bij mij scheen die dag volop de zon en met mijn ogen dicht en de speciale bril op was het nog te fel maar eenmaal thuis in een donkere kamer was het al een heel stuk minder. Die middag veel gedruppeld en na 4u kon ik al gewoon weer zien en ben ik zelf mijn boodschappen gaan halen.

De volgende dag moest ik terug en mijn zicht was al helemaal 100% ik had ook helemaal nergens meer last van ik heb zelf die dag ook al auto gereden zo fijn om zonder een bril of lenzen goed te kunnen zien.

De controles waren ook fijn gewoon even dat stukje zekerheid dat alles nog steeds goed is!

Wat gewoon heel belangrijk is is dat je goed druppelt anders krijg je echt last van je ogen dan voelen ze heel droog aan en je moet niet te snel make-up op willen doen.

ik raad het iedereen aan ik had het veel eerder moeten doen!