Na jaren wikken en wegen

Door Brigitte de Boer op 1 juni 2014
10 april met groepsreis almacare-rotterdam naar turkije geweest.
na jaren wikken en wegen en maanden allerlei sites te hebben nagelezen over div. Ingrepen, div.klinieken te hebben gesproken uitgekomen bij alma care.1 van de voordeligste maar dat was niet de hoofdreden.
de ongeinteresseerde receptionistes, welke slecht op de hoogte waren van de geboden diensten waren alleen al een puntje.
de heer vd velde gaf mij zeer uitgebreide info en probeerde niet alleen iets aan de man te brengen, zelfs niet na mijn 4e telefoontje om extra info maar lag de verantwoordelijkheid bij mijzelf.
werkende als stewardess met contactlenzen (voor veraf met cilinder) en de laatste jaren een leesbril ging mijn voorkeur uit naar de duurste behandelin, supercore, tevens gelijk leesbrilcorrectie.
na voorondezoek in amstelveen , ook mijn man besloot te gaan laseren, was de uitslag positief om n. Turkije te gaan.
enkele weken zonder lenzen vond ik wel erg vervelend.
Alles was goed geregeld, tickets, hotel en transfer.
Een van de voordelen was dat het hotel direct naast de kliniek ligt de eerste avond met de groep naar het Taksimplein en leuk gegeten.
de volgende ochtend prima ontbijt en om 9.00uur in de kliniek.
de begeleiding en de persoonlijke benadering van de verpleging was opmerkelijk.alle testen gingen voortvarend en efficient.
ook fijn om met een groepsreis te zijn dit geeft een samenhorigheidsgevoel en steun voor een ieder die het even nodig heeft.bovendien werden mijn man en nog een dame niet ok bevonden om te laseren. constatering vd dienstdoende artsen:beginnende staar. in eerste instantie balen maar dit gaf ook wel een eerlijk gevoel mbt de testen, dat wij niet alleen maar melkkoetjes zijn maar er oprecht naar de beste condites wordt gekeken.(met duits en engels kun je goed uit de voeten anders is er nederlandse hulp.
het laseren op zich gaat zo snel en ik vond het absoluut niet pijnlijk.je ziet wat lichtflitsen en de verpleegster blijft je geruststellen.

zwarte bril op en direct naar het hotel. lekker slapen en 2 uur later moet je druppelen.in de lobby zat onze nederlandse begeleiding pm daarbij te helpen. een erg lieve vrouw.de eerste 2 uur zijn het ergst, branderig gevoel, de een heeft hier meer last van dan de ander. na totaal 6uur kon ik al naar het restaurant en niet te geloven ik kon de menukaart zonder problemen lezen.
uiteindelijk niet de leesbrilcorrectie laten doen want mijn waarden waren te slecht maar monovisie laten laseren.
s avonds met slaappil en bril op naar bed.prima geslapen.
de volgende dag exursieprogramma en iedereen voelde zich goed genoeg om meetegaan. (Was incl) Prachtige stad, leuke begeleiding van de hr.vd velde zelf.
s avonds leuk gegeten onder de brug.dit leidt af en je bent samen met hetzelfde bezig.goed voor het herstel.
S morgens was er nog een nacontrole in het ziekenhuis.
volg.dag naar huis nog een week moeten druppelen.wordt je ook steeds handiger in.
dichtbij zag ik gelijk alles scherp, heerlijk, lezen etc alles zonder bril.
verweg heeft even geduurd. pas 3 tot 4 wkn erna begon ik verweg ook scherp te zien vooral buiten.
alleen in bv xenos waar veel artikelen staan, supermarkt etc moet ik snel focussen en wil het nogwel wat wazig zijn.ook s nachts rijden is wat wazig (maar ik was ook al nachtblind). hoop dat het nog beter gaat worden, kwestie van de hersenen.
al met al erg blij met mijn ogen en de uitstekende begeleiding. bovendien was monovisie inbegrepen en wavefront ook.dat is dan ook nog mooi meegenomen.