Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Natuurlijk beslis je niet in 1 x of je je ogen wilt laten laseren.

Door Bianca Ganzeman op 15 februari 2005

PRK-ooglaserbehandeling; verslag van 1 week na behandeling:

Natuurlijk beslis je niet in 1 x of je je ogen wilt laten laseren. Je gaat af op verhalen/ervaringen van anderen. Vaak overheersen de negatieve verhalen. Vandaar dat ik mijn positieve ervaring graag wil delen:

Ik ben via via aan een adres gekomen van een particuliere oogarts Dr. F. van Aerde in Antwerpen, waar velen goede laserervaringen mee hadden. Ik moet er bij zeggen dat ik ook Anwerpen heb gekozen wegens de prijs, die veel lager ligt dan in Nederland (PRK 2 ogen voor 2500 euro + 100 euro voor het 1e consult).

Andere voordelen waren: Direct 2 ogen laten behandelen in 1x. Ik kon er heel snel terecht en kreeg direct 3 afspraken: donderdag 04-02 consult, donderdag 10-02 laserbehandeling, vrijdag 11-02 1e controle. De eerste stap was gezet.

Daar ging ik op controle. Het duurde ongeveer 1 uur met allerlei vooronderzoeken door zijn assistente en de dokter zelf, in zijn eigen praktijk. De arts kwam zeer kundig over en vertelde in het kort de 3 behandelmethodes: Lasik / PRK/ Lasek.

Na wat testen van het hoornvlies kwam hij met de uitslag dat PRK de beste methode voor mijn ogen was. Ik was wel geschrokken omdat men dit op Internet "de pijnlijke methode" noemt. De dokter verzekerde mij ervan dat het hooguit een branderig gevoel kon geven, maar geen pijn, doordat er een superzachte verbandlens voor 4 dagen wordt aangebracht.

Na wat indianen verhalen op internet gelezen te hebben ging ik toch met lood in mijn schoenen naar de kliniek waar het uitgevoerd zou worden. Het viel echt reuze mee. Eerst kon ik mijn vragen nog stellen aan de dokter, daarna was er een assisente die de hele tijd mijn handen heeft vastgehouden als steun.

Je krijgt een steriele doek over het gezicht met alleen een gat voor het te behandelende oog. Door de verdovingsdruppels heb je absoluut geen pijn. Het is wel gek als je gewoon ziet dat er een kwastje je hele oog schoonmaakt e.d. Je moet je goed fixeren op 1 rood lampje.

Na 1x laseren wordt dit lampje 1 sneeuwmassa. Maar je weet dat je naar die rode massa moet kijken. De laser is nauwkeurig afgesteld en volgt de kleine oogbewegingen. Bij mij was het 7x laseren met kleine tussenperiodes. Heel goed te doen. Het ruikt alleen een beetje verschroeid. Het enige vervelende van de behandeling vond ik die ijskoude druppels waar de dokter je oog mee schoonspoeld. Die druppels waren echt ijs- en ijskoud!

Bij het 2e oog weet je al wat er gaat gebeuren, dus peanuts. Ik kon al best wat beter zien toen ik na een half uur naar huis ging. Natuurlijk zag ik wazig en elk lichtje had enorme halo"s. Ik zat thuis maar te wachten op de pijn, maar die kwam helemaal niet. Wat vervelend was, was de volgende dag: Ik was heel gevoelig voor licht.

Toen we dus vrijdag op controle gingen, heb ik echt met een dubbele zonnebril en handen voor mijn ogen in de auto gezeten. Zo fel vond ik het buitenlicht!

Bij de controle bleek alles goed te verlopen. De klachten van constant tranende ogen hoorde er ook bij.

Doordat het allemaal goede berichten waren, vielen de volgende dagen (zaterdag & zondag) een beetje tegen. Het zicht bleef wazig en wisselde vaak van scherpte. Zondag stond ik op met perfect zicht. Het viel weer even tegen toen ik zelf mijn verbandlenzen (m.b.v. veel kunsttranen) er uit had gehaald, want toen werd het zicht weer minder! Maandag was ook een dag van wisselende scherptes, waar je erg moe (maar vooral heel chagrijnig) van wordt.

Het is nu dinsdag (de 6e dag) en ik ben weer op controle geweest. Vandaag was voor het eerst mijn zicht wat constanter scherp. Bij de controle bleek dat het epitheel al helemaal genezen is. Mijn sterkte is nu tussen de 0 en -0,25! Wat vooral scherper wordt na druppelen en veel knipperen. De dokter legt uit dat de oogspier helemaal weer moet trainen, en dat ik waarschijnlijk na 1 maand wel op 0 zal eindigen. Ik moet nog 1 mnd. druppelen en dit afbouwen en dan weer op controle. Het uiteindelijke resultaat weet je pas na 6 maanden.

Ik ben blij dat ik het gedaan heb en wil dit graag aan iedereen mededelen die een PRK behandeling gaat ondergaan. Hier volgt het telefoonnummer van dr. F. van Aerde, oogarts BVBA te Antwerpen (tel: 03-2163802). Hij staat niet op Internet, want het is volgens hem een kwestie van vertrouwen tussen arts en patient (waar hij gelijk in heeft). Hij werkt samen met Oogkliniek Antwerpen/BELS (deze staan wel op Internet).