Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Nieuwe SMILE behandeling: het is het allemaal dubbel en dik waard

Door Mark Niessen op 4 juni 2014
Na een lange tijd twijfelen om mijn ogen wel of niet te laten laseren, heb ik dan toch de knoop doorgehakt en heb ik mij 11 april laten laseren bij Internation Vision Centers met de nieuwe Relex SMILE-methode.

Nadat ik hoorde dat er nu een nieuwe ooglasertechniek was zonder "flapje"
ben ik op onderzoek uitgegaan. De oude technieken met flapje weerhielden mij van laten laseren van de ogen vanwege de kans dat dit flapje mogelijk los kon gaan, en mensen veelal last hadden van droge ogen.

De keuze voor de behandelmethode lag voor mij dus al vast nadat ik van de voordelen van het laseren zonder flapje hoorde.

Na onderzoek op internet ben ik uitgekomen bij IVC. Ik had al veel positieve (en geruststellende) reacties gelezen. Vervolgens heb ik dan ook een afspraak gemaakt voor een quick-scan.

Na de quick-scan (kort onderzoek waarna bepaald kan worden of je wel of niet in aanmerking komt voor ooglaseren) kregen wij zeer uitgebreide uitleg over de verschillende behandelmethodes (ondanks dat die van mij vooraf al vast lag). Alles werd tot in de puntjes uitgelegd en ook vragen werden zeer uitgebreid beantwoord. Dit was een zeer geruststellend bezoek, en de keuze was voor mij dan ook echt gemaakt op dit moment. De voordelen van Relex-SMILe, en het goede gevoel wat IVC verzorgde vanaf het moment van binnenstappen.

Een kleine 3 weken later had ik op de maandag het uitgebreide medische onderzoek. Hierbij werden verschillende tests gedaan en werd je oog volledig in kaart gebracht.
Je kreeg ook een uitgebreid informatiepakket mee waarin je alles nog eens rustig terug kon lezen, met ook een recept voor de benodigde druppels die na de behandeling gebruikt moeten worden.

De vrijdag in deze week was de behandeldag in de kliniek in Amsterdam.
Voor de behandeling daadwerkelijk begon, werden wederom de tests van de maandag herhaald, allemaal ter controle van de meting van de maandag. Na deze controle kreeg je een gesprek met de behandelend arts, deze wijst je nogmaals op de risico"s die de behandeling met zich mee kan nemen, en beantwoord ook de eventuele vragen waar je nog mee zit.
Wanneer iedereen van de groep deze "procedure" heeft doorlopen ga je als groep naar een ruimte waar iedereen de verdovende druppels, haarnetjes, schoenkapjes en operatievestjes aan. Ik had vervolgens het geluk als eerste aan de beurt te zijn (ik was de enige met de Relex-SMILE-methode). Ik ging mee naar de operatiekamer, hier kreeg ik vervolgens een jodiummasker op, en lag ik dus volledig ingepakt op een bed. Er werd tijdens de behandeling heel duidelijk verteld wat er allemaal ging gebeuren, en er werd zelfs je hand vastgehouden ter geruststelling.
De behandeling ervaarde ik zelf als volledig pijnloos, maar wel een kort moment als "eng". Wanneer de lens gevormd wordt, wordt je zicht namelijk volledig grijs, en zie je dus niks meer. Vervolgens voel je wel dat er vanalles gebeurd met je oog, maar dit zie je dus niet (wellicht een geruststelling). Wanneer deze lens verwijderd wordt, zie je wel weer licht in je oog vallen, maar is dit nog wazig, tot er op een gegeven moment een vloeistof over je ogen heenkomt, en dan is het zich al stukken beter.

Na de operatie voelde ik aan 1 oog wat pijnsteekjes. Bij de controle direct na de operatie bleek dan ook dat er een lichte beschadiging aan de opening aan de rand van mijn oog was. De "pijn" kan ik omschrijven als een zandkorrel in je oog. Het andere oog had ik trouwens helemaal nergens last van.
Na de behandeling zie je mistig. We konden na de behandeling (die in totaal 45min voor mij duurde) richting hotel. Het voelde fijner om mijn ogen dicht te houden.

Eenmaal op de hotelkamer aangekomen merkte ik dat de verdoving langzaam begon uit te werken, en begonnen mijn ogen dus ook te tranen en branden. Ik heb vervolgens paracetamol gepakt, en ben 2 uurtjes op bed gaan liggen.
Vervolgens een hapje gaan eten in een restaurant en terug naar de kamer en proberen te slapen. De slaapbril die je meekreeg zat niet erg comfortabel, dus veel nachtrust heb ik niet gehad voor mijn gevoel.

De volgende ochtend, opende ik mijn ogen, en kon ik het aantal graden lezen op het display van de airco, die aan de andere kant van de kamer hing. Dit maakte mij al superblij, ik kon voorheen namelijk niet eens de tijd op mijn wekker lezen, die pal naast mijn bed stond. De mist was er wel nog steeds, en het zandkorrel-gevoel aan 1 oog was er ook nog steeds.

We gingen vervolgens in de ochtend terug voor controle, en ik zag op dit moment per oog voor 70%, en met beide ogen 90%. Wat al zeer goed was.

Eenmaal thuis veel druppelen, en merkte ik dat het met de dag beter werd.
Het zandkorrelgevoel werd steeds minder en was dan ook na een week volledig weg. Het zicht werd ook steeds beter. Ik ben op maandag al gewoon gaan werken, maar merkte toch dat mijn werk achter een beeldscherm zijn tol eiste. Ik had vermoeide en drogen ogen, waardoor ik zeer veel moest druppelen, en de eerste week maar halve dagen werkte.

Na het druppelen zag ik zeer goed, wat vervolgens wel afnam in de minuten erna. Dit heb ik bij de controle, 2 weken na behandeling ook aangegeven en ik heb dan ook andere (gel)druppels gekregen.

Nu zijn we een kleine 2 maanden na de operatie en hoef ik thuis helemaal niet meer te druppelen. Wel merk ik dat tijdens dagen waarop ik minder nachtrust dan normaal had, ik op werk nog enkele keren moet druppelen (ongeveer 3x per dag). Wat betreft bijwerkingen heb ik helemaal nergens last van. Ik zie wel "s avonds nog halo"s om de lichtbronnen, maar naar mijn idee is dit niet hinderlijk (had ik met contactlenzen ook al). Het zal minder zijn geworden, maar het zal ook gewenning zijn. Bijwerkingen zoals contrastverlies ervaar ik totaal niet.

Al met al ben ik dolblij dat ik de operatie heb ondergaan, en ik merk dan toch de voordelen van de keuze voor de Relex Smile-behandeling. De hersteltijd is mij heel erg meegevallen, dat er lange tijd gedruppeld moest worden was mij ook bekend, maar zoals ik al aangaf kan ik nu (2 maanden
later) al dagen zonder ook maar te hoeven druppelen.

Voor de mensen die twijfelen.. Niet doen.. Het is het allemaal dubbel en dik waard. Het gemak in de ochtend, geen lenzen meer in hoeven doen, meteen alles scherp zien. Heerlijk!