Nog niet optimaal

Door Kathryn Bouwman op 1 april 2006
"Nog niet optimaal"
Dat zeg ik als iemand vraag hoe het met me gaat. Ik heb op donderdag 9 maart mijn ogen laten laseren bij BOLC in Drongen bij Gent. Ik moest een PRK behandeling hebben omdat mijn ogen niet voor LASIK geschikt waren. De behandeling ging goed en was pijnloos.

Op de weg terug naar huis voelde ik mijn ogen branden. Ik had pijnstillers gekregen en moest regelmatig druppelen. Ik kreeg dagelijks controle. Mijn rechteroog was wat gezwollen. Misschien een reactie op de pijnstillers of 1 van de druppels. Mijn linkeroog was niet gezwollen. Ik kon toen al een verschil in zicht waarnemen.

Na 3 dagen konden de bandagelenzen eraf (heb ik zelf gedaan, na ruim 20 jaar ervaring met lenzen). Met mijn linkeroog kon ik aardig zien, redelijk scherp maar mijn rechter oog was nog niet goed. Ik heb haze in mijn rechter oog en littekenweefsel boven mijn pupil. Dit gaat hopelijk met de tijd weg. Gelukkig kon ik weer aan het werk met mijn ene goede oog (Ik kan lezen). Als ik in beide ogen haze had gekregen dan was ik maanden in de ziektewet.

Ik kan wel autorijden. En ik draag geen bril meer (ik had -3 -links en -3.25 -rechts) dus ik moet blij zijn. Ik word pas blij als ik met beide ogen goed kan zien.
Nog even afwachten.