Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Nooit meer vette lenzen en nooit meer een beslagen bril

Door Pieter Lanser op 29 augustus 2011
Sinds mijn zevende ben ik brildragend. Twintig jaar lang alléén een bril gehad, die bij het sporten steeds meer in de weg begon te zitten. Daarna 25 jaar zachte contactlenzen gedragen. Daar was ik lang redelijk content over, tot ongeveer twee jaar geleden. Last van irritaties, rode ogen, vettige lenzen, maar natuurlijk ook van de ouderdom en de bijbehorende gebreken zoals de noodzaak van een (extra) leesbril.

Een tijdlang bril en lenzen functioneel afgewisseld. Binnen een bril, buiten lenzen.
Maar dan kloppen de glas- en lensrecepturen na verloop van tijd beide niet meer.
Bovendien, bij min 7 krijgt je oog ook niet de tijd om goed aan de wisselende optische vervormingen te wennen.
Van de opticien en een aantal leeftijdgenoten vernomen dat de ogen na 25 jaar allergisch kunnen worden voor lenzen. De producten van lichaamssappen en dus ook oogvocht neemt met de jaren af. Het herstelvermogen van de ogen ook. Wat nu?

Bij kliniek A in Den Bosch kreeg ik door de telefoon te horen dat ik met mijn 52 jaar te oud was om te worden gelaserd. Dat was behoorlijk tegen mijn verkeerde been.
Bij het LASIK Centrum in Boxtel was dat geen enkel punt. Het hangt van de conditie van het oog af. Niet meer, niet minder.

De eerste persoonlijke kennismaking gaf me meteen vertrouwen. We hebben verschillende mogelijkheden doorgesproken en ik koos voor de meest geavanceerde methode, de Femto Second Intralase techniek. Minder napijn, beter geschikt voor cilindrische afwijkingen en hoge sterktes en ... iets duurder.

De feitelijke behandeling bestaat uit twee handelingen; fixatie van het oog en het laseren zelf. Het laseren stelt werkelijk niets voor! Je ogen zijn verdoofd. Je voelt niets. het duurt maar kort. De fixatie van het rechteroog ging bij mij niet in één keer goed omdat dat oog erg diep in de oogkas ligt. Daar kwam wat gepruts (zo moet ik het toch echt wel noemen) bij kijken. Dat oog is nu nog wat rood en gevoelig, maar dat heeft niets met de laserbehandeling te maken.
Het zicht is verrassend snel op 100% gekomen.

Nooit meer vette lenzen. Nooit meer een beslagen bril en zelfs de noodzaak van een leesbril is bijna helemaal verdwenen.
De kleurwaarneming is goed. Geen halo"s, geen droge ogen, geen wazigheid, allemaal niet. Mijn complimenten aan het Lasik Centrum in Boxtel.

Bepaalde reflexen moet ik nog steeds onderdrukken. Als mijn ogen bijvoorbeeld jeuken denk ik nog steeds, och, ik doe de lenzen straks wel even in een potje, dan is het wel over.
Helaas, dat is er niet meer bij -:)