Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ondanks dat ingreep en napijn heftiger waren dan verwacht zou ik het zo weer doen

Door Myra Koperdraat op 25 juni 2009
Mijn naam is Myra, ik ben 22 jaar en ik ben gisteren terug gekomen uit Istanbul waar ik via Intervision mijn ogen heb laten laseren. Ik ben erg gelukkig met mijn besluit om het via Intervision en met Johan Bergen te doen.

Ik zie nu al heel erg goed en scherp, met een klein beetje een waas op sommige plekken maar dat is te verwachten, het hoornvlies is nog aan het herstellen. Maar wel heerlijk hoor, "s ochtends meteen de wekker kunnen zien!

Ik had een vrij grote sterkte (ergens rond de -5,5 aan beide ogen) en een flinke cylinder en ook nog eens pupillen die buiten proporties groot zijn. Al meteen bij het eerste gesprek/voorcontrole werd daar over een aantekening gemaakt en werd ik meteen geinformeerd dat de Wave front techniek (en techniek die halo vorming rondom licht punten tegen gaat) daardoor bij mij waarschijnlijk toch niet zou helpen. Er werd me meteen uitgelegd dat ik waarschijnlijk toch last van het halo effect zou houden, maar dat dit niet zou verergeren en gelijk zou blijven als waar ik daarvoor al last van had.

Dit werd in Istanbul door de chirurg nog een keertje benadrukt voor de behandeling en ook hebben ze daar het optische veld nog vergroot om toch te proberen de effecten zo klein mogelijk te maken. Ik ben zeer blij dat dit mij vooraf duidelijk is verteld, het heeft geen valse hoop geschept en Johan (de optometrist) heeft zelfs nog extra druppels voor mij gehaald die ik als dat nodig is altijd kan gebruiken en die dat effect dan tegen kunnen gaan. Daarmee is Johan verder gegaan dan hij had hoeven doen en daar ben ik wederom erg blij mee.

Ik zat in een groepje van 7 mensen die allemaal net iets ingewikkeldere sterktes/ cylinders ed hadden en wij werden pas in de middag behandeld. Wij kregen namelijk eerst nog een aantal extra controles in Istanbul zodat de chirurg ook helemaal zeker was van de zaak, toch erg prettig dat er zoveel aandacht aan werd geschonken en dat alles zo secuur word gecontroleerd.

Het enige minpuntje van het hele verhaal is dat de behandeling toch wel tegenviel en de eerste vijf uur de na pijn toch wel heftiger was dan verwacht. Het werd voorgesteld als super easy en bijna pijnloos en dat was het niet. De ingreep was best eng en toch ook wel pijnlijk (wel zo snel als dat aangegeven was!) en de napijn was ook wel heftig. Maar hierbij geld, het was wel echt binnen 5 uur weg. En het is natuurlijk een persoonlijke waarneming en interpretatie en ondanks dat de ingreep en de napijn heftiger waren dan verwacht zou ik het zo weer doen! Ik zal het ook aan mijn vrienden en kennisen aanraden, en dan zeker ook Intervision.

Als je vragen hebt, stel ze gerust! Ik hoop dat als je nadenkt over je ogen laseren hoop ik dat je er rustig de tijd voor neemt, overweeg al je opties en maak een besluit dat voor jou goed is.