Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ondanks twijfel vooraf, achteraf geen spijt

Door Laurens van Oord op 17 juli 2008

Op woensdag 9 juli jl. heb ik mij laten behandelen bij Optical Express in Eindhoven, Lasik+ wavefront met sterktes -4.00 links en -3.50 rechts.
Hoewel ik al lange tijd bezig was informatie te verzamelen twijfelde ik toch nog steeds, vanwege de prijs en vanwege het idee, ben net als de meesten niet echt fan van operaties, wordt al bleek bij een prikje.

Ik had een quickscan laten doen bij een locale opticien waarbij ik geschikt bleek. Daarna ben ik toch naar Optical Express gegaan 1. omdat t vooronderzoek gratis was en 2. omdat het nog een goed bereikbare afstand ligt en ik wist dat ik regelmatig terug zou moeten voor nacontroles.

Het vooronderzoek verliep goed, goed ontvangen door Sanne, die een gesprekje aanging + een aantal tests waarbij ze ook alles liet zien (mbt mn ogen dus). Kristel Bowman was vervolgens degene die mijn sterkte nog checkte en ogen verdoofde. Hoewel ik niet zo te spreken ben over het "verkooppraatje" in de richting van "zullen we maar meteen een datum prikken.. nee? t is anders zo vol hoor" heb ik me verder niks van dit aangetrokken zolang de artsen hun werk maar goed doen. (Overigens ben ik later tussndoor nog eens door Niels van Gerven ontvangen die alles netjes toelichte en erg behulpzaam en gemakkelijk was.)

De prijs viel mij enigszins tegen, aangezien deze van je oogsterkte afhangt bij optical express en ik met -4.00 en -3.50 ergens anders waarschijnlijk iets goedkoper uit had kunnen zijn, heb ik besloten mij de kosten te besparen van een betaald vooronderzoek en er gewoon voor te gaan.

De behandeling zelf stelt 10x niks voor. Ik was net zo goed zenuwachtig en aangezien de dag voornamelijk bestaat uit wachten wachten en nog eens wachten is dit niet echt goed voor de zenuwen. Een arts die mij nog even onderzocht en later ook opereerde vond ik niet geweldig, mede doordat hij nogal lacherig reageerde op vragen die ik stelde. Maar goed nogmaals, het draait om het werk dat ze doen.

De klem op het oog aanbrengen doet even best pijn, vervolgens wordt er met een mesje wat op je oog gezogen wordt razendsnel een laagje afgesneden, losgetrokken (gevoelloos) en na wat geknetter en stank is het laseren zelf binnen een halve minuut voorbij. Flapje terug, druppels erbij en klaar is oog 1. Na het 2e oog heb ik een kwartiertje met ogen dicht gezeten en vervolgens thuis gegeten en naar bed gegaan. Na een uurtje of 3 ging het al véél beter (slecht heb ik me nooit gevoeld) en heb ik zelfs al een beetje TV gekeken. De dag erna nog rustig gedaan naar de dag daarna gewoon lekker weggeweest en niet eens een zonnebril opgehad.

Al met al weinig last gehad, nog geen moment spijt, had vaak last van lenzen, en ondanks de prijs was t t zeeeker waard. Ik had wat twijfels bij het bedrijf (bv. artsen lopen in chirurg-outfit gewoon door de wachtruimte te banjeren en bijna overal ligt vloerbedekking waardoor naar mijn idee de bacteriele preventie weinig voorstelt). Achteraf kan ik me hier niet druk om maken omdat de behandeling eigenlijk totaal niets voorsteld.