Oogafwijking tijdig ontdekt

Door Irene Versfeld op 11 juni 2005

Bij Laserview in Eindhoven (noot redactie Ooglasertrefpunt.nl: inmiddels Optical express)kreeg ik niet het antwoord dat ik wilde, maar ik ben blij dat ik niet naar een andere kliniek ben gegaan waar ik ook een afspraak voor vooronderzoek gemaakt had.
Deze andere kliniek, die goed uit de test bij de consumentenbond kwam, vind het voldoende dat lenzen 1 dag voor het vooronderzoek pas uit gaan. Bij andere klinieken zag ik dat hier 3 tot 4 weken voor het vooronderzoek de lenzen uit moeten. Om die reden had ik de afspraak in Rotterdam al afgezegd.
 
Gelukkig maar! Bij het vooronderzoek van Laserview in Eindhoven werd een minimale afwijking geconstateerd, maar dit kon nog veroorzaakt zijn doordat mijn ogen niet helemaal hersteld waren van de druk die de lenzen op mijn hoornvlies hadden veroorzaakt. Ik had ze op dat moment bijna 4 weken niet meer gedragen. Verder zag alles er goed uit. Bij een volgende afspraak is er nog een keer naar het hoornvlies gekeken, uit voorzorg. Toen bleek de afwijking alleen maar groter te zijn geworden. De oogarts wil met dit afwijkende hoornvliesbeeld (waarschijnlijk keratoconus) niet laseren. De dunnere plekken geven te veel risico.
 
We hebben een nieuwe afspraak gemaakt, 4 weken later, omdat mijn ogen nog steeds onder invloed kunnen zijn door het lensdragen. Ik heb dus nog hoop dat alsnog mijn ogen gelaserd kunnen worden. Zo niet, ben ik de mensen van Laserview dankbaar dat zij tenminste zorgvuldig met het vooronderzoek omgaan en dit ontdekt hebben. Die andere kliniek had dit na 1 dag geen lenzen dragen nooit gezien, en gewoon gelaserd met alle gevolgen van dien.