Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ooglaserbehandeling bij Inter-Vision

Door Arjan Prins op 12 mei 2009
Mijn naam is Arjan, ben 24 jaar en woon in Zwolle. Ik heb mijn ogen laten behandelen via Inter-Vision uit Amsterdam. Met mijn slechte ogen kon ik namelijk niet aan de slag bij de politie, dus een ooglasercorrectie was voor mij noodzakelijk. Ik had namelijk -3,75 (links) en -4.00 (rechts). Na bijna een half jaar informatie te hebben ingewonnen, diverse klinieken te hebben bezocht en meerdere vooronderzoeken heb laten doen, heb ik besloten om mijn Intra-Lase ooglaserbehandeling te laten uitvoeren via Inter-Vision.

In eerste instantie twijfelde ik nogal, omdat de brochure en de additionele papieren die ik toegezonden had gekregen, er in mijn optiek niet zo superprofessioneel uitzagen als die van andere (bekendere) ooglaserklinieken. Maar het totaalpakket en de vele goede verhalen op internet, trokken mij toch over de streep.

De persoonlijke benadering van de optometrist gaf mij al snel een vertrouwd gevoel. Mij werd bij het vooronderzoek al direct duidelijk dat deze man veel verstand van zaken had en ook een eerlijk oordeel gaf over de conditie van mijn hoornvlies. Bij twee andere klinieken waar ik ook een onderzoek had laten doen, vond ik de benadering nogal dwingend. Toen daar bleek dat ik nog niet voor een behandeling wilde tekenen, werd het vooronderzoek voor mijn gevoel wat afgeraffeld. "Dan had ik die druppels er ook niet in hoeven doen", zei die meneer toen. Bij Inter-Vision was dit totaal anders. Johan Bergen (de optometrist) liet mij geheel vrij in mijn keuze en ik werd goed voorgelicht over hoe de behandeling in zijn werk zou gaan. Ik kreeg zelfs de dopjes en ringetjes die tijdens de behandeling op mijn ogen zou worden geplaatst in handen om er een beetje "vertrouwd" mee te raken. Ook kreeg ik een uitgebreide video te zien over hoe de trip naar Istanbul zou gaan verlopen. Al met al een heel prettige kennismaking met Inter-Vision.

Johan had mijn ogen goedgekeurd voor een behandeling en ook de arts in Istanbul, die mij uiteindelijk zou gaan behandelen gaf goedkeuring aan de gegevens die Inter-Vision had doorgegeven. Mijn (zachte) lenzen heb ik twee weken van tevoren uitgelaten, om er zeker van te zijn dat mijn hoornvlies in de oorspronkelijke vorm zou terugkomen. Een paar dagen voor vertrek moest ik nog een keer terugkomen voor een laatste check-up, om uit te sluiten dat er infecties of andere rare zaken waren opgetreden die mijn behandeling in de weg zou staan.

En op zondag 19 april was het dan zover: ik ging naar Istanbul om voor eens en altijd van mijn bril en lenzen af te zijn. Op Schiphol ontmoette ik de rest van de groep, een klein groepje van maar tien personen. Persoonlijk vond ik dit wel prettig. De reis verliep voorspoedig en "savonds kwamen we aan in het hotel. Een prima hotel, midden in het oude centrum van Istanbul. De volgende ochtend werden we met een busje opgehaald en naar het ziekenhuis (UHG) gebracht. Eenmaal binnen, was al direct duidelijk dat dit ziekenhuis uiterst professioneel te werk ging. Het zag er allemaal even schoon en netjes uit, daar kunnen sommige Nederlandse ziekenhuizen nog een puntje aan zuigen. Ook daar werd nogmaals een uitgebreid vooronderzoek afgenomen.

Ik was als zesde patient aan de beurt. Ik was nauwelijks zenuwachtig, maar onder het mom van "baat het niet, dan schaadt het niet" heb ik toch een angstremmer ingenomen. Dit pilletje werd door Johan Bergen verstrekt. In de wachtkamer van het ziekenhuis werden we geïnstrueerd over hoe we moesten druppelen en we konden dit even oefenen bij elkaar en onszelf met kunsttranen.

En toen was ik aan de beurt voor mijn operatie. Ik werd opgehaald door een assistent en kreeg operatiekleding aan. Een netje over mijn haar en netjes over mijn schoenen. Er werden verdovende druppels in mijn ogen gedaan en ik moest nog even een paar minuten wachten. In de operatiekamer was ook Johan aanwezig om mij bij te staan tijdens de behandeling. Die behandeling is mij overigens 150% meegevallen. Ik heb er nauwelijks iets van gevoeld. De dingen die mij van te voren niet zo fijn leken, zoals die klem op je oog, het loshalen van het vliesje en het spoelen van je oog, bleken achteraf ook enorm mee te vallen. Het ging ook allemaal zo snel, dat je bij wijze van spreken de tijd ook niet had om na te denken wat je allemaal overkwam. Na een goed kwartier stond ik alweer buiten te operatiekamer. De uren die volgden, had ik wel flink last van ogen. Een prikkend en branderig gevoel. Ik hield mijn ogen liever dicht. Ik ben op bed gaan liggen in het hotel en heb ieder uur druppels in mijn ogen gedaan. We waren om ongeveer 14:30 uur terug in het hotel en rond 19:00 uur was de pijn verdwenen en kon ik al verbazingwekkend scherp zien!

De volgende ochtend voor de nacontrole naar het ziekenhuis en mijn zicht was toen al 100%! Ik was superblij! En nog steeds! Want ik ben gisteren naar Amsterdam geweest voor mijn eerste nacontrole en mijn zicht bleek nu 160% te zijn.

Al met al, kan ik iedereen die zichzelf een goed zicht wenst zonder bril of lenzen, een ooglasercorrectie aanraden. En gezien mijn eigen zeer positieve ervaringen met Inter-Vision zou ik ook iedereen dit bedrijf aanraden! Ik ben dus ook bij andere klinieken geweest voor een vooronderzoek, maar die haalden het voor mij niet vergeleken bij Inter-Vision. Een goed georganiseerde trip naar Istanbul en met een fantastisch zicht terugkomen. Dik tevreden over Johan Bergen en zijn organisatie!
Een aanrader!

Als je vragen hebt, mail me gerust..