Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ooglaseren in Turkije

Door Makelaarskantoor Bakker op 25 mei 2007

Ook ik (vrouw , 53 jaar). wil graag mijn ervaringen delen met anderen.
Ben vorige week 16 mei 2007 teruggekomen uit Turkije met een groep van Johan Bergen van Intervision te Amsterdam, daar in Istanbul heb ik mijn ogen laten laseren. En het is goed, zelfs heel goed gegaan.

In het kort wil ik u vertellen waarom ik voor Intervision heb gekozen: duidelijke uitleg, de dingen bij naam noemen, wijzen op mogelijke complicaties, maar vooral de persoonlijke begeleiding van Johan Bergen, niet alleen in het voortraject maar ook gedurende de hele reis naar Istanbul. Alles wordt zoveel mogelijk voor je geregeld, niets is teveel.

Wat betreft het laseren: ik had een sterke afwijking aan beide ogen mijn luie linkeroog (+6), rechteroog (5,25).plus cilinders In Nederland niet te behandelen, afwijking is te groot. Toch heb ik besloten om met Intervision te laten laseren in Turkije en gekozen voor de methode lasik zyoptic tissue save odd.

Wanneer je met de groep in de kliniek aankomt (ca. 9.30 uur) kijkt eerst de oogarts alle gegevens van iedereen nog eens na. Daarna gaat hij operen ca. 11.45 uur Ik was gelukkig als tweede aan de beurt dus hoefde niet lang te wachten Om ca 12.00 gaat het gebeuren, plastic kapje op je hoofd, plastic beschermers voor je schoenen, operatiejas aan en verdovingsdruppels in je ogen.(daar heb ik niets van gevoeld) Dan een poosje wachten en dan komen ze je halen , je moet op een operatie tafel liggen waarin een kuiltje zit waar je je hoofd in kan liggen, je krijgt een plastic kleed over je gezicht en daaraan zitten volgens mij de klemmen om je ogen open te houden, eerst wordt het onderste ooglid vastgezet , daarna het bovenste. dan wordt het plastic weggeknipt zodat je oog vrijkomt, er wordt een soort ronde ring op je ogen gezet ( je voelt iets drukken), en ze gaan het flapje maken dat is bij mij met een mesje gebeurd in de meeste gevallen wordt het tegenwoordig volgens mij door de laser gedaan (intralase) hier voel je niets van alleen je schrikt een beetje wanneer ze beginnnen, toen begon mijn oog een beetje te bloeden dan hebben ze weggedept en toen kwam het laseren, je hoort een gebrom , maar je voelt niets je moet naar het rode licht blijven kijken, bij mij werd lang gelaserd in verband met de sterke afwijking, daarna wordt het oog gespoeld ook dit is niet pijnlijk maar gewoon een raar gevoel, wanneer het oog schoon is gaan ze het flapje weer terug leggen en daarna beginnen ze met het andere oog.
Dan gaan de klemmen van je oog en ga je langzaam zitten en opstaan van de operatietafel en wordt je naar de rustruimte gebracht dan is het ca. 12.30 uur, hier staan relaxstoelen je gaat zitten en je doet je zonnebril op en je ligt rustig met je ogen dicht. Later ben ik naar boven gegaan hier stonden bedden waarop je kon liggen, ook moest je om het uur druppelen eerst met het bruine flesje en daarna met het groene. Ik vond dat vervelend om bij mezelf te doen, maar dan is het zo fijn dat je met een groep bent want er zijn altijd wel partners die meereizen die je daarbij willen helpen. Ik heb hier ongeveer twee uur gelegen, toen het bed afgestaan aan iemand die na mij gelaserd was en die graag even wilde liggen. Bij sommige gingen de ogen branden, bij mij viel het reuze mee ik voelde geen pijn. Je doet je ogen wel open maar dicht voelt prettiger ook hebben mijn ogen wel twee uur getraand, later nog wel wat maar niet zo erg meer.

Toen iedereen klaar was(ca 15.00) moesten we nog even weer naar de oogarts om de ogen te laten zien, hij kijkt of het flapje nog goed zit. Daarna met het busje naar het hotel, daar verplicht nog een poosje op bed gelegen , ook met de ogen dicht en de zonnebril op (of je kon de ooglapjes gebruiken). Heb toen voor het eerst een smsje gestuurd naar het thuisfront zonder bril of lenzen, dat was zo fantastisch!!.

Om ca 18.30 stond iedereen (met de zonnebril op) klaar om uit eten te gaan, Sommigen hadden nog wat last van tranende ogen, maar iedereen ging mee.Het was gezellig en je kunt je verhaal kwijt want iedereen heeft het zelfde meegemaakt, niet iedereen precies dezelfde behandeling maar toch het samen er over praten is zo fijn. De volgende dag voor controle weer naar de kliniek.bij mij was het zicht 70%, daar was ik al blij mee. Want er was me verteld het wordt steeds beter. Ben afgelopen weekend voor controle geweest en het zicht is nu 100% en daar ben ik zo blij mee, ik kan zelfs de kleinste lettertjes lezen zonder hulpmiddel. Johan Bergen heeft me echter wel geadviseerd om een leesbril te gebruiken want daardoor wordt mijn zicht voor veraf steeds beter.
Ik kan het iedereen aan raden om je ogen te laten laseren, het is mij heel goed bevallen om dat met een groep te doen, je hebt dan zoveel steun aan elkaar en nu nog! We mailen hoe het gaat , of iedereen goed door de controle is gekomen van het afgelopen weekend en dat is zo fijn.
Mocht iemand nog vragen hebben dan wil ik ze graag beantwoorden.

Mijn e-mail adres is hilly at makelaarskantoor-bakker.nl