Ooglaseren met Intervision

Door Carla Neefjes op 4 december 2008
Na enkele jaren twijfelen heb ik toch dit jaar de knoop doorgehakt, ik besloot mijn ogen te laten laseren. Via een collega kwam ik bij Intervision terecht. Samen met een vriendin ging ik naar Amsterdam toe voor het vooronderzoek. Daaruit bleek dat mijn hoornvlies niet gelijkmatig was en in die conditie niet behandeld kon worden. Waarschijnlijk was het lang dragen van lenzen daar de oorzaak van. Ik kreeg het advies om geen lenzen meer te dragen en een maand lang te druppelen en een gel te gebruiken.
Het volgende onderzoek vond ik best spannend, zal het door kunnen gaan? Nu ik eindelijk die beslissing had genomen wilde ik het het liefst doorzetten. Wat was ik blij toen bleek dat alles nu ok was!

In oktober zijn we met een groep naar Turkije gegaan. We verbleven in een prima hotel op loopafstand van het centrum.
De volgende dag naar de kliniek in afwachting van de behandeling door Dr. Ofluoglu. Na het vooronderzoek, waarmee alle vooronderzoeken van Johan nogmaals bevestigd werden, was het wachten op de behandeling zelf. De volgorde van behandelen werd bekend gemaakt, er was voldoende tijd voor een lunch in de buurt van de kliniek.
Door de grootte van de groep duurde het even voor we aan de beurt waren. De behandeling op zich vond ik zeer spannend, het was moeilijk te ontspannen. Het duurde echter niet lang en Johan was in de OK ter begeleiding. Dat was prettig, ik had geen idee meer naar welke kleur lamp ik moest kijken, maar dat werd me duidelijk verteld door Johan, toen het moment daar was.
Na de behandeling was het fijn om in het donker bij te komen, af en toe kwam Myriam langs om te vragen of alles OK was en om te druppelen.
Na de nacontrole door Dr Ofluoglu gingen we met de taxi weer terug naar het hotel. Onze ogen prikten alsof er zeep in zat, maar wrijven was uit den boze!
We besloten maar snel te slapen.
De volgende dag hadden we de zonnebril zeker nodig, maar de gewone bril kon zo de Bosporus in. Een redelijk goed zicht, al zo snel. Het ongemakkelijke gevoel van de dag ervoor was vergeten, wat waren we blij dat alles goed gegaan was.
Na de controles in de kliniek zijn we de stad ingegaan voor enkele excursies.
’s Avond zijn we met z’n allen ergens gaan eten, erg gezellig.

Nu, bijna twee maanden later kan ik alleen maar zeggen dat ik blij ben dat ik het heb laten doen. Ik heb nog af en toe last van droge ogen en ben soms lichtgevoelig, maar het wordt steeds beter.
Wat ik fijn vond aan het laseren met een groep is dat iedereen hetzelfde ervaart en je daar met elkaar over kunt praten.

Ik kan iedereen Intervision aanraden vanwege de vakkundigheid van Johan, het alles-in-één pakket en de kundige oogarts in Turkije. Het enige nadeel die wij ondervonden was de organisatie op de behandeldag, Johan heeft inmiddels een assistente in dienst genomen om dit te verbeteren.