Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Ooglaseren: niet eng!

Door Patrick Vischschraper op 4 augustus 2010

Wel,niet,wel,niet,wel,niet...? Zo ging het bij mij al een tijdje (lees: paar jaar). Was het niet eng of erg pijnlijk? Risicovol? En ik droeg al jaren geen bril meer... dus was "getrouwd" met mijn lenzen.

Tot ik mezelf dankzij Specsavers (complete bril voor drie tientjes!) weer een bril had aangewend en daardoor mijn lenzen een paar weken uit kon laten. Nu ging ik het doen!

De voorlichtingsavond bij International Vision Centers was helder en had mijn laatste twijfel weggenomen. Direct een afspraak gemaakt en 9 juli j.l. naar Amsterdam getogen.

Aanvankelijk schrik bij het zien van ongeveer 30/40 man/vrouw toen ik binnenliep. Moesten die allemaal gelaserd worden? Natuurlijk bleek de helft gewoon begeleiding/chauffeur maar dan nog had ik niet verwacht dat er zoveel mensen op één dag zouden worden behandeld.

Eerst een aantal vooronderzoeken gekregen en tussendoor koffie gedronken en glossy magazines gelezen (met bril op). Daarna een gesprek met de oogarts die de zaak prima inschatte en een prognose gaf van het te behalen resultaat. Vervolgens lunch gehaald in de buurt want de pupillen moesten eerst weer terug in de ruststand (bij het vooronderzoek werden pupilverwijderende druppels gebruikt). Op tijd terug voor een laatste wavefront-meting en vervolgens wachten, wachten, wachten... samen met enkele lotgenoten die - op 2 na - allemaal net iets eerder aan de beurt waren dan ik.

De behandeling zelf bestond uit twee delen. Deel 1 was het maken van het flapje. Niet bijzonder eng of pijnlijk. Alleen het apparaat dat even op je oog wordt gedrukt is soort van schrik maar niet pijnlijk! Daarna weer wachten op deel 2 van de operatie, de feitelijke behandeling. Dit was het omklappen van het flapje en feitelijke laseren. Ook niet eng maar meer spannend. Raakte het rode lampje ook even kwijt waarnaar je moet kijken maar dat overkomt geloof ik iedereen.

Tien minuten later stond ik weer in een andere kamer waar een laatste controle plaatsvond. Het zag er allemaal prima uit.

Vervolgens ongeveer twee uur schrijnende pijn in mijn !
ogen. Alleen maar op bed gelegen in een donkere kamer en toen zakte het al af. Gekke ervaring dat je daarna direct ziet wat je voorheen alleen met lenzen/bril zag.

Ik ben nu bijna vier weken verder en probleemloos aan het werk en ook weer aan het sporten. Rechts nog iets minder dan links maar dat was voorheen ook zo. Kan nog beter worden.

Zaterdag controle nummer 2. Ben benieuwd. IVC is zeker aan te raden maar als je weinig geduldig bent kun je het vooronderzoek beter doen op een andere dag!

Het personeel is absoluut vriendelijk, de voorlichting is prima en de prijs concurrerend (in mijn geval een aanbieding).

Geen spijt van!