Ooglaseren: twijfels? gewoon doen

Door Marleen op 11 januari 2011
Ik had al vaker nagedacht over het laseren van mijn ogen, maar wilde het pas doen als ik 100% zeker wist dat er geen risico`s aan vast zaten...
Toen vertelde mijn collega over haar ervaring en die was heel positief, dus toen dacht ik ja het is nu of nooit...
Dus ik ben ook een afspraak gaan maken voor een vooronderzoek bij International Vision Centers in Nijmegen. Er werden veel tests gedaan en duidelijk uitgelegd wat ze zouden gaan doen. Niet alle ogen zijn geschikt voor laseren, maar die van mij waren dat wel. Nou de eerste stap was gezet dus ik kon eigenlijk niet meer terug. Het medisch onderzoek had ik op dezelfde dag gepland als de lasering zelf. Omdat je pupillen daarbij verwijd worden door druppels moet je een paar uur wachten voor je echt behandeld kan worden. Mijn advies is om als het kan het medisch onderzoek op een andere dag te doen, want het kost namelijk heel veel tijd voor je ogen weer helemaal herstelt zijn voor de behandeling, ik heb een hele dag in de kliniek moeten doorbrengen (je kunt wel weg, maar er was weinig in de buurt te doen haha).
Mij werd gezegd dat mijn ogen in uitstekende conditie waren voor lasering. Toen ik dat hoorde was ik helemaal gerustgesteld en ging met een relaxt gevoel naar de behandelkamer. Eerst krijg je verdovingdruppels in je ogen, dan moet je even wachten en ga je naar de eerste behandelkamer waar het "flapje" wordt gemaakt (je hoornvlies komt los van je oog als het ware, maar dat voel je niet) dit duurt maar een minuutje of wat. Daarna ga je naar een wachtkamer waar je wacht tot je opgehaald wordt voor de echte lasering. Ik moest een kwartiertje wachten, maar leek wel 2 uur, toch best spannend, maar wel gezellig met de mede-laser-patiƫnten. Toen naar de tweede behandelkamer waar je ogen worden gelaserd. Spannend! Je wordt heel erg op je gemak gesteld door medewerkers en ook de oogarts zelf. Hele aparte ervaring dat laseren. Je moet naar rode lampjes kijken en dan zie je ineens dat de arts met een miniscuul pincetje je hoornvlies opzij klapt. De rode lampjes worden even vaag en dan gaat het laserapparaat zijn werk doen. het stinkt wel een beetje haha, maar het duurt nog geen 20 seconden. Daarna het andere oog en dan ben je met een paar minuten klaar. En je ziet gelijk alles!!! Wauw wat een ervaring! Maar die blijdschap duurt niet zo heel lang. Van te voren was al wel gezegd dat je na de behandeling hele branderige ogen krijgt en je moet ook echt iemand meenemen die met je meerijdt. Nou dat blijkt....ik heb echt heel veel pijn gehad na de behandeling. Dat is niet om je af te schrikken, maar het voelt alsof er een bus shampoo in je ogen is gekomen. De ergste pijn duurt een uurtje, daarna wordt minder en na 4 uur is de pijn echt helemaal weg. Nou dat heb je er wel voor over, want wat is het een heerlijk gevoel om alles te kunnen zien zonder bril of lenzen. En ik zie nog scherper dan voorheen.
De weken erna moet je veel druppelen, omdat je ogen snel droog zijn en mag je niet wrijven in je ogen, maar ik kan je zeggen: dat doe je ook echt niet haha!

Voor mij is het nu 9 maand geleden en ik raad het iedereen aan. Het is wel een flinke investering, maar wat je ervoor terug krijgt maakt het helemaal goed en je hoeft geen geld meer uit te geven aan een bril en/of lenzen.

Ooglaseren: twijfels? gewoon doen!!! als er echt grote risico`s zijn dan wordt het je wel afgeraden.