Ooglaseren, Vision Clinics Delft

Door Miranda Tetteroo op 24 juni 2005
Lang over nagedacht maar na hele goede reacties van mensen uit m"n omgeving die ook gelaserd zijn, heb ik de stap gezet en gebeld voor een vooronderzoek om m"n ogen te laten onderzoeken. Ik vond Vision Clinics goed overkomen en daar is mijn keus op gevallen, afspraak dus gemaakt en lenzen uit moeten doen en m"n zo gehate bril op moeten zetten. (Voor het voor onderzoek mag je dus een poos geen lenzen dragen.) Netjes allerlei informatie thuis gekregen die ik verslonden heb. Ook via internet verhalen gelezen. Maar een paar weken later was ik aan de beurt en ja hoor ik kon gelaserd worden. Er vallen er best nog veel af. Het is beter om dat te horen (valt dan wel tegen). Maar als ze je zomaar laseren en er is iets dan ben je helemaal niet blij! 
Het beste voor mij was Lasek. Oké dat is iets minder want je doet al wat informatie op en had begrepen dat die behandeling zeer kan doen, nou laat dat "kan" eigenlijk maar weg, het doet zeer! (Bij mij dan.)
 
Maandag 20-6-05, de dag van behandeling. Van het laseren echt niks maar dan ook echt niks gevoeld. Druppels en zonnebril enz. mee en naar huis toe, met nieuwe ogen; Yes Yes. Werd aangeraden dat zodra je thuis komt om lekker je ogen rust te geven, als het kan even gaan slapen, nou prima. Maar dan is de verdoving uit gewerkt, oeps... Moet wel zeggen dat het brandt en prikt maar het is dragelijk. En tranen, tranen en nog eens tranen. Zelfs in huis zonnebril op want het licht doet zeer aan je ogen.
 
Dinsdag terug geweest voor controle en alles zag er netjes uit. Toch fijn om te horen. Pijn was nog dragelijk, maar tegen de avond was ik het wel zat en GOED ZAT, maar mezelf ingeprent dat ik daar toch door heen moet, dus doorbijten. Nog steeds in huis zonnebril op.
 
Woensdag vond ik het al beter aanvoelen kon nog wel slecht het licht verdragen en dat moet ik nog even uitleggen; na de behandeling krijg je bandagelenzen, die gingen me dus best wel irriteren. Het tranen werd al wat minder. En jawel kon al iets langer dan een minuut m"n ogen ophouden zonder zonnebril in huis. Maar zette me zonnebril nog lekker op hoor.
 
Donderdag bij het opstaan voelt het goed aan, licht goed te verdragen. Terug voor controle en de bandagelenzen mochten er dan ook uit. Ik vond dat lekker, niet meer dat gevoel dat er iets zit. Zicht ook goed en kan het licht blijven verdragen. Voor het eerst "s avonds t.v. gekeken en het gewoon goed kunnen zien, Jippie! Enne hele dag al geen zonnebril op gehad is huis.
 
Nu is het vrijdag en kan gewoon alles! Het is nog wel een klein beetje dik van het vele tranende eerste dagen, buiten nog wel goede zonnebril op (en het zijn de afgelopen dagen dus net die tropische, hete dagen!) en kan nu zonder problemen dit stukje schrijven. Wel blijven druppelen. Ga pas na het weekend weer werken. Heb deze dagen vrij gehad en dat was dus echt wel nodig! Al heb ik dinsdag wel even gedacht; waar ben ik aan begonnen...Nu zou ik het zo weer doen. En het is dus nog geen vier dagen geleden.
Ik heb die reactie meer gehoord en kan ze alleen maar gelijk geven. Heerlijk zonder bril of lenzen door het leven, maar ik heb makkelijk praten; bij mij is het goed gegaan.
 
Ben er zeker van bewust dat het ook anders kan aan de hand van alle verhalen, maar dat heeft mij niet tegen gehouden om zelf m"n ogen te laten laseren. Blijf voorlopig nog onder controle en hoop dat ik geen slechte berichten te melden heb. Sterkte aan degene die de stap ook gaan nemen.
Groetjesss.