Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Op eigen houtje naar Turkije

Door R. van Sande op 5 augustus 2011
Behandeld in Dünyagöz göz hastanesi Antalya, van de groep Dünya eye.

Ik had een reis geboekt naar Antalya met het gezin. Een week voor ik zou vertrekken kwam ik toevallig op de site van Dünya-Nederland terecht en las wat over ooglaserreizen. Toen zag ik dat ze recent in Antalya ook een kliniek hadden geopend. Aangezien het maar een week meer was voor ik in Antalya zou zijn, dacht ik niet dat het mogelijk zou zijn om nog iets te regelen. Ik heb gemaild naar Dünya-Nederland, met gerichte vragen. Van hen kreeg ik enkel maar een standaardmailtje terug, wat jammer is, want zo hebben ze een klant verloren. Ik heb namelijk rechtstreeks naar Antalya gemaild en daar kreeg ik de volgende dag antwoord van.

Er kon een afspraak geregeld worden waarbij al de onderzoeken ter plaatse zouden gebeuren. Geen vooronderzoek in Nederland nodig.
Ik kreeg een datum en uur om er te zijn.
Die dag werd ik ontvangen door een Turkssprekende jongedame die direct iemand ging halen om mij tewoord te staan. Deze sprak Engels en begeleidde mij overal naar toe.

Ik diende eerst te betalen voor het onderzoek. 80 euro was dit.
Daarna hebben we allerlei onderzoeken gedaan om dan uiteindelijk bij de dokter te komen, die de laatste testen deed.
Deze legde ook uit welke mogelijkheden er waren. Met filmpjes ter ondersteuning.

Ik kreeg de keuze om de behandeling meteen te doen of later in de vakantie (gezien je niet mag zwemmen achteraf).
Ik heb er toch voor gekozen om de behandeling meteen te laten doen, gezien het toch een half uur taxirijden was van ons hotel en ik nog moest terugkomen voor de controles achteraf.
Ik diende anderhalf uur te wachten en dan was het aan mij. De prijs voor de intralasik was ook een aangename verrassing. Deze was in Turkse Lira en kwam uiteindelijk op 1080 euro. Toch nog een pak goedkoper dan op de site van Dunya-NL te vinden is.

De behandeling zelf was zeer snel voorbij.
In één kamer werd het flapje geprepareerd (laser maakt kleine luchtbolletjes onder je bindvlies en snijdt dan flapje uit) en in de kamer ernaast werd de correctie toegepast.
Na de behandeling werd nog een contactlens geplaatst ter bescherming. Nog even een nacontrole en ik kon beschikken. Buiten een wat schurend gevoel, voelde ik weinig. Niet te vergeten dat ik lenzen niet goed verdraag en dat schurend gevoel ook met "normale" lenzen heb.

De volgende dag diende ik terug te komen en werd de beschermlens verwijderd. Dat voelde al direct super aan. De operatie werd gecontroleerd en perfect bevonden.
Ik heb dan nog de nodige documenten meegekregen en kon verder van mijn vakantie genieten. Het lastigste vond ik nog het 10 dagen lang niet aan de ogen komen en niet met de ogen knijpen. Dan besef je maar hoeveel keer je dat eigenlijk doet.
Als oogdruppels kreeg ik: ciloxan voor één week, dexa-dine voor 10 dagen en "natural tears" voor 3 maanden.

Deze werkwijze is mij zeer goed bevallen en zou ik iedereen kunnen aanraden. (zeker als je toch op vakantie naar Antalya gaat)