Perfect zicht na PRK behandeling

Door Maria van Griethuijsen op 31 december 2004

Ik ben Maria van Griethuijsen, 41 jaar en heb op 22 december 2004 mijn ogen laten laseren bij Eyeqvision door dhr.F. Versteeg in Amstelveen. Ik wilde al jaren mijn ogen laten laseren en was hier hard voor aan het sparen. Volgens internet was EyeQvision de goedkoopste in Nederland! (
1998,- voor beide ogen), dus heb ik een afspraak gemaakt voor een vooronderzoek.

Tot mijn grote schrik zag ik een paar weken later bij Kassa een programma over verschillende mensen die in Lagoa (Portugal) waar dhr.Versteeg ook praktiseert, die ontevreden waren over hun ooglidcorrectie en over dhr.Versteeg.Ik ben door dit programma zeer onzeker geworden en kreeg veel negatieve reacties, als ik vertelde dat ik mijn ogen wilde laten laseren en vooral door dhr.Versteeg. Toch ben ik naar het vooronderzoek gegaan en heb volledig vertrouwen gekregen in dhr.F.Versteeg. Na een intakegesprek en controle van Monique, zijn assistente werden alle gegevens in de computer gezet en later bij de dokter nog eens gecontroleerd op wat voor mij de meest geschikte behandeling is. We konden dit rustig doorlezen en kregen later een uitleg van ong.1,5 uur over de anatomie van het oog, de verschillende methodes, de risico"s en de verwachtingen, ook begon hij zelf over het programma van Kassa en legde de hele situatie uit! 

Mij werd geadviseerd de eqlase methode te kiezen : het epitheel wordt hier net als bij PRK verwijderd. Na het lazeren wordt een dikke laag pijnstillende geheel heldere gel aangebracht. Daar dit normaler wijze met enkele lidslagen verdwenen zou zijn wordt een "bandage contactlens" aangebracht. De pijn bij deze behandeling varieert tussen twee uur en twee dagen. Deze "bandage contactlens" blijft enkele dagen zitten. Intussen groeit het epitheel onder de gel door. Deze methode zou iets pijnlijker zijn, maar minder risico hebben.

Ik heb meteen een afspraak gemaakt op 22 december 2004. Om 8.45 moest ik aanwezig zijn en om 9.00 uur zou de operatie beginnen. Maar toen gebeurde het, om 7.00 waren we vertrokken vanuit Den haag, ong.45 min. was de reistijd, dus een uur speling, maar we kwamen in de file die stapvoets vooruit ging en kwamen een half uur te laat! Overstuur en hijgend kwamen we aanrennen, in de hoop nog geholpen te kunnen worden, en toen zijn reactie, wat een schat is die man : zeker in de file gestaan, kan gebeuren, kom maar even mee voor een extra controle, of alle gegevens nog kloppen, of ik nog vragen had, ook vertelde hij precies wat hij ging doen en daarna liet hij ons eerst nog een kwartiertje koffiedrinken om rustig bij te komen en intussen zou hij vast alles klaarleggen en instellen.
Ik was totaal niet nerveus meer, ik kreeg een operatiejasje, mutsje en schoenhoesjes om en mocht op de operatietafel gaan liggen. Dhr.Versteeg vertelde precies wat hij ging doen en ik voelde er helemaal niets van. Omdat ik zo goed geinformeerd was over de pijn die ik zou krijgen, had ik mij daar helemaal op ingesteld.

Eenmaal thuis om 14.00 uur begon de pijn en ben ik met Ibuprofen 600mg. naar bed gegaan. De pijn was echt hevig, maar ik wist dat dit erbij hoorde, om 21.00 uur ben ik met een slaappil in slaap gevallen en om 1.00 uur werd ik wakker, ik deed mijn ogen open en zag perfect! en de pijn was weg, alleen zaten mijn ogen nog dicht. Het herstel gaat daarna heel snel. Nadat de beschermcontactlensjes eruit mochten, had ik wat minder zicht, maar na 5 dagen zie ik al 80 tot 100 % en nu zie ik helemaal perfect!

Ik vind dhr.Versteeg een schat van een man en uiterst bekwaam en ik vind niet dat hij het verdiend heeft, zo zwart gemaakt te worden omtrent die dag in Lagoa, waarbij er iets mis was met het spiegeltje van de apparatuur en dit niet eens de schuld van dhr.Versteeg zelf was, hoe erg het ook is voor de slachtoffers.

Ik adviseer iedereen die een ooglasercorrectie wil en het ervoor over heeft, naar Dhr. F Versteeg in Amstelveen te gaan, hij is de helft goedkoper als de meeste in Nederland en zeker zo bekwaam.