Positieve ervaring Belgisch Ooglasercentrum

Door Leander Stellemans op 23 maart 2006
Leeftijd: 30
Awijking ogen:
Rechts: -1.75, cylinder -1.00
Links: -2.00, cylinder -0.75
Datum behandeling: 15-03-2006
Naam kliniek: Belgisch Ooglasercentrum (BOLC) te Drongen, vlakbij Gent.
Behandelings methode: Lasik, met aberrometer
Merk/type lasermachine: Carl Zeiss MEL80
Ervaring Ooglaseren: Zeer positief.

Op 15 maart 2006 was het zover. Op naar het BOLC in Drongen. Enkele weken daarvoor een uitgebreid onderzoek gehad bij de oogarts. In de kliniek aangekomen nog een vooronderzoek en foto met aberrometer. Operatie verliep geheel vlekkeloos en pijnloos. Het plaatsen van de ring op het oog om het flapje te snijden is in feite het vervelendste moment (voor zover je dit vervelend mag noemen).

Die middag een wat branderig gevoel in de ogen. Later voelde dit aan als een zandkorreltje in het oog. Lichte bloeduitstorting van de zuigring om het flapje te snijden. Oogarts raadde mij dan ook aan te rusten of een dutje te doen. Dat advies heb ik uiteraard opgevolgd. "s avonds al redelijk goed zicht. De volgende dag kon ik prima zien. Branderige gevoel was verdwenen, wel wat last van droge ogen. Met de hylocomod druppels goed te bestrijden. Die avond op controle. Linker oog is 0.00. In het rechteroog zit nog een kleine cylinder van -0.50 maar die kan nog verdwijnen. Na een week weer op controle.

Kan nog steeds prima zien. Autotijden gaat prima. Ik werk met computers en het werken achter een beeldscherm vergt nog veel van mijn ogen, maar het is draaglijk. "s avonds wat vermoeide ogen.

Ik zie niet zo scherp als met bril (maar dat wist ik van tevoren omdat mijn bril te sterk was), maar zie beter als met contactlenzen in. Vooral het zicht "s avonds is veel beter.

Heb ook een tijd nachtlenzen gedragen, maar het zicht is nu veel beter.

Al met al dus zeer positief.