Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Positieve ervaring met Femtolasik bij International Vision Centers

Door Pim Sanders op 25 juli 2017

Positieve ervaring met Femtolasik bij International Vision Centers

Nadat ik van verschillende bekenden positieve verhalen hoorde over het ooglaseren ben ik op zoek gegaan naar een goede kliniek. Na het lezen van verschillende beoordelingen en het vergelijken van de kostenplaatjes kwam ik uit bij International Vision Centers in Nijmegen. 

Bij het vooronderzoek kwamen geen bijzonderheden aan het licht en kwam ik dus in aanmerking om mijn ogen te laten laseren. Vanwege de goede resultaten en de lagere kosten t.o.v. de Smile behandeling heb ik besloten voor de Femtosecond lasik behandeling te kiezen. 

Ik kon binnen twee weken na het vooronderzoek al terecht voor een behandeling. Voor de behandeling moest ik minstens een week geen lezen dragen, anders kon ik zelfs nog sneller terecht. De behandeling zelf wordt uitgevoerd in Amsterdam, voor alle controles (behalve de eerste na behandeling) kon ik terecht in Nijmegen. 

De behandeldag verliep precies zoals verwacht. Nadat mijn ogen nog verschillende keren werden gecontroleerd en opgemeten was het zover, mijn ogen werden gelaserd. Ik vond het zelf geen moment eng, omdat ik al het vertrouwen had in de behandelend arts. 

Eerst werd er een flapje gemaakt in het hoornvlies van beide ogen, dit duurde ongeveer 20 seconden per oog. Het deed ook absoluut geen pijn. Daarna kon ik door naar de volgende kamer waar ik daadwerkelijk gelaserd werd. Ook dit stelde weinig voor, na weer zo'n 20 seconden per oog was ik klaar en werd het flapje terug geklapt. Meteen toen ik uit de behandelkamer kwam zag ik veel meer dan voorheen. Dit kwam ook doordat ik vrij slechte ogen had, na de behandeling zie je namelijk niet gelijk optimaal. De behandeling was gelukkig goed verlopen. 

Na de behandeling begon ik flink last van mijn ogen te krijgen toen de verdoving was uitgewerkt. Dit was ook aangegeven van tevoren en zou ongeveer vier uur duren. Het gevoel van zand in mijn ogen verdween inderdaad na vier uur, maar ik bleef nog wel heel gevoelig voor licht. 

De volgende dag had ik mijn eerste controle en ben ik al zelf met de trein richting Amsterdam gegaan. Ik had weinig last van mijn ogen en was alleen nog wat gevoelig voor licht. De controle zelf ging prima en de behandeling was geslaagd. 

De eerste twee maanden na de controle had ik 's nachts nog last van halo's, dit verdween gelukkig en nu zie ik ook 's nachts prima. Mijn zicht zat al snel na de behandeling boven de 100%! Een jaar na de behandeling zit ik zelfs op 150%. Mijn zicht is echt super, ik heb met een bril of lenzen nog nooit zo goed gezien als dat ik nu doe. 

Ik heb wel nog steeds (ruim een jaar na behandeling) af en toe last van droge ogen. Dit is me wel tegen gevallen, aangezien aangegeven werd dat dit normaal gesproken binnen enkele maanden over zou zijn. De droge ogen zijn wel veel minder erg dan na de behandeling en ik merk nog steeds vooruitgang. 

Samenvattend ben ik, ondanks dat ik nog af en toe last heb van droge ogen, tevreden en blij met het resultaat.