Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Prima ervaring in Istanbul

Door Pim op 25 augustus 2004

Ok, hier dan nog iemand die zijn ogen heeft laten laseren.

Na veel zoekwerk op het net en veel lezen (aanbevolen) heb ik besloten om mijn ogen te laten behandelen in Turkije. Ik heb hier in Nederland contact gezocht met Emilia Cilincs die de begeleiding en de behandeling door verzorgt. Na een paar gespreken bij mij thuis en uitleg heb ik de behandeling afgesproken.

De reden dat ik met Emilia clinics in zee ben gegaan is omdat zij werken met Dr. Bozkurt Sener (Acibadem). Van deze man is veel te vinden op het net en dat gaf me veel vertrouwen, ook heb ik een vriendin in Istanbul die aangaf dat het ziekenhuis waar het gedaan wordt een zeer goede naam heeft daar.

Uiteindelijk leg je het vertrouwen van je ogen in handen van één man en niet in de handen van de reputatie van een ziekenhuis, ik heb gelezen over mislukte behandelingen in Nederland dus meer vertrouwen in de medische wereld heb ik niet (zeker niet nu ik in Turkije geweest ben).

Alles wat geregeld moest worden was perfect geregeld, de prijs was voor een week Turkije incl. behandeling/vlucht/hotel (half pension)/transfers 2000 euro, ik heb de helft vooruit betaald. Twee weken voor vertrek kreeg ik de tickets in handen.

Op de dag van vertrek hebben we pech gehad met de vlucht (4 uur vertraging) dus na die 4 uur, 3 uur vliegen en een tussenstop in Frankfurt kwamen we in Istanbul aan. Met de taxi naar het hotel gegaan (Marble Hotel). Het hotel ligt vlak bij Taksim square dus dat is mooi centraal.

Twee dagen later naar Acibadem ziekenhuis, een zeer mooi en modern ziekenhuis, alles perfect verzorgt. Daar alles testen laten doen zoals: Oogdruk, oogsterkte, corneadikte enz enz, daar ben je ongeveer 30 minuten aaneengesloten aan kwijt. De testen worden door assistentes gedaan.

Na de metingen bij de arts op bezoek die vertelt hoe het met je ogen staat en wat de aanbevolen behandeling is. Bij mij was dat LASIK (ik had -1,5 op beide ogen). Hij vertelde mij dat ik een lichte degeneratie in mijn linkeroog had.
Na deze vaststelling zijn we terug gegaan naar het hotel en later die dag terug gekomen voor de behandeling.

Weer terug in het ziekenhuis voor de behandeling krijg je een kapje op je hoofd en om je voeten, je wordt in een soort donkere wachtkamer gezet en daar krijg je verdovende druppels in je ogen. Na 5 minuten wordt je de behandelkamer in gebracht en ga je op een tafel liggen. Er wordt een plasticfolie over je gezicht gelegd met een gaatje boven het te behandelen oog. Er wordt een ooglidspreider op je oogleden gezet. Daarna wordt een flapje in je oog gemaakt en je oog gelasert. Na het terugleggen van het flapje is het andere oog aan de beurt.
Na weer 5 minuten in de donkere wachtkamer werd ik bij de dokter gebracht die de flapjes controleerd.

Na de bahandeling trok de verdoving weg en had ik best last van mijn ogen (een soort lasogen/zanderig gevoel). Ik ben terug gegaan naar het hotel en een paar uur geslapen. Na het slapen is de pijn voor 80% weg en een dag later kan je met zonnebril weer op stap. In de loop van de week ben ik nog twee keer terug gegaan voor een nacontrole waar bleek dat alles er prima uitzag.

De week in Istanbul heb ik gebruikt om eens lekker te site seeën :)
Ik moet er trouwens niet aan denken zonder begeleiding in Turkije rond te lopen... de taal barriere is gewoon te groot en je moet gewoon relaxed in je vel zitten als je dit laat doen

Resultaat is dat ik nu een week zonder bril loop :)
Mijn rechteroog is 100% en mijn linkeroog is nu ongeveer 90%.. ik merk dat hij wat moeite heeft om snel scherp te stellen en ik voel de oogspieren een beetje trekken. Ik ga er vanuit dat het nog bijtrekt
Het is nu 6 dagen geleden dat de behandeling geweest is en ik voel me prima.
Een paar aanbevelingen:

  • Orienteer je goed voor je iets doet
  • Doe onderzoek op het internet
  • Vraag ervaringen
  • Wees altijd kritisch

Er is ALTIJD een risico dat het bij jou niet goed gaat, een arts die 100% tevredenheid belooft die liegt !

De ervaring van de behandelend arts is het belangrijkste, niet van het ziekenhuis

Als je naar het buitenland gaat, ga niet alleen maar met begeleiding