Prima ervaring met International Vision Centers

Door Dimitri Bouter op 24 oktober 2011
Vooronderzoek in mijn geval gratis in Nijmegen. Er wordt ruim de tijd voor je genomen en je voelt je niet gepusht om snel een beslissing te maken. Mijn hoornvlies was nogal dun, maar er werd een professionele afweging gemaakt en naar slimme oplossingen gezocht. Toen ik snel besloot me te laten laseren, kon ik vervolgens wel al binnen heel korte tijd terecht.

De behandeling zelf in Amsterdam is vooral veel wachten. Neem een boek mee en wacht rustig je beurt af. De behandeling zelf vond ik echt een peuleschil. Spannend? Tuurlijk, maar er wordt uitstekend uitgelegd wat er gaat gebeuren. Het flapje maken deed geen pijn, is een kwestie van één of twee minuten per oog en dus (als je je gewoon rustig overgeeft aan de handen van mensen die er voor doorgeleerd hebben ;-)) zo gepiept. Het laseren zelf daarna idem en zo mogelijk nog korter. Van flapjes en laseren etc. voel je niets. Het enige niet prettige (maar ook niet pijnlijke) is het moment dat je oog gefixeerd wordt, zodat ze kunnen laseren zonder dat je beweegt. Maar ik had me er op ingesteld en mij viel het dus reuze mee.

Daarna een korte controle en vervolgens (aanrader voor iedereen die niet dichtbij Amsterdam woont!) naar een hotel. Installeer je op bed en zet bijv. een luisterboek op. De komende vier uur zijn het vervelendste moment van "t hele traject. Pijn (zandkorrelgevoel) in ogen en veel tranen en snotteren. Op het moment zelf lastig, maar vier uur later is van "t ene op "t andere moment de knop om en zijn de pijn en het heftige tranen verdwenen. Ik ben daarna snel gaan slapen (was ca. 22.30u.) en zat me de volgende dag aan "t ontbijt vooral te vergapen aan alles wat ik in de verte scherp zag.

Bij de controle volgende ochtend 100% scherp zicht. Bij de controle een half jaar later één oog met een minieme afwijking. In mijn geval wel wat droge ogen, dus ik blijf goed druppelen (ca. 4x per dag).

Al met al: een korte, spannende periode met een enkel vervelend moment, maar: jarenlang kijkplezier! Enorm blij dat ik me heb laten laseren via International Vision Centers. Betrokken, met "oog" voor de mens achter de patiënt en uiterst deskundig.