Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Professionaliteit Nico Trap dwingt respect af

Door Robert Verschoor op 12 december 2007

Al 45 jaar een bril en het blijft een ding op je hoofd. Ongemakken zijn afhankelijk van de jaren waarin je je bevindt.

Als een kind dat veel stoeide dwong ik mijn ouders met regelmaat een nieuw bril te kopen. Als tiener was het geen gezicht in disco"s en op feestjes en met sporten onhandig, bril beslaat, zweet, schoonmaken en zonder bril onscherp (+3,5 en +4 en met twee cylinders), Ooit lenzen geprobeerd maar bleek een drama; schoonmaken, droge ogen, vallen en zoeken. Dan wordt je vader van 2 stoere dochters die ook wel een robbertje willen vechten en daar sneuvelt die bril weer. Sorry pappa. Ooglaseren was voor mij toch nog ver weg.

Totdat enkele collega"s het ondernamen. Een daarvan, iemand die altijd grondig en zeer zorgvuldig te werk gaat, trok me over de streep. Hij had een zeer goede ervaring bij Nico Trap in Huis ter Heide, een zeer ervaren, gereputeerde oogarts met een eigen kliniek. Toch maar eens kijken.

De vrijblijvende informatieavond sprak mij zeer aan, zeer informatief, gerustellend, leuke dialogen ook met andere geĆÆnteresseerden en een ontspannen atmosfeer.

Volgende stap gezet met een afspraak voor onderzoek. Dat ging zeer grondig en was goed voorbereid. Ruim een uur doormeten, druppelen, nog eens meten gevolgd door een waterdicht en overtuigend bewijs dat ooglaseren voor beide ogen geen probleem was. Prima hoornvlies, prima oogdruk. Tja, nu werd de keus wel erg makkelijk, goede ogen lagen nu nog maar een afspraak verder. We doen het! Wie me over echt over de streep trok, Nico Trap zelf. Een zeer beheerste en uiterst deskundige arts. Geen verhalen maar een eerlijk en oprecht gesprek wat wel en wat niet kan. Hij maakte het hele proces zeer voorspelbaar en toegankelijk voor me. Met een plus afwijking duurt het wat langer (2-3 maanden) voordat alles gestabiliseerd is. In het begin nog wat meer in de min, later trekt het naar plus.

Nico bleek er geen haar naast te zitten, datgene wat hij had voorspeld, gebeurde. De eerste weken iets meer min, na drie maanden 100% zicht. Hulde! Een rapportcijfer? 10, zonder twijfel.

O ja, en de operatie, je zou het haast vergeten zo weinig stelt het voor. Voor beide ogen totaal 20 min. waarvan 19,5 min. zorgvuldige voorbereidingen in alle rust en zeer leuke sfeer. Mooie kliniek met state-of-the art apparatuur. Het laseren zelf? Een grappig lichtje dat 10-15 seconden over je oog heen danst. Geen pijn, helemaal niets. Ik stond op en zei spontaan, zo mag het nog wel een keer. Ongemakkelijk? Integendeel, dezelfde middag ging ik met mijn vrouw nog een huis bezichtigen in Zeist.

De eerste weken flink druppelen, ogen zijn toch droog, maar daarna werd dat langzaam minder en na 6 weken niet meer nodig. Het effect? Dolblij, geen kappotte brillen, lekker stoeien met die meiden, zwemmen, sporten en alles blijft haarscherp, wat je ook doet!

Wel twee drawbacks: af en toe grijp ik nog eens tevergeefs naar mijn gezicht om mijn bril af te zetten die er niet is. En de andere: ik ben nu helaas iets te oud voor disco"s, maar ok.

Wat me bij blijft is de professionaliteit van Nico en zijn medewerkers, een prima team, uitstekend geƫquipeerd met apparatuur en kennis en een beheersing van het vak dat respect afdwingt.

Nico & team, many thanks!