Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Professionele maar pijnlijke Lasik

Door Theadora op 9 mei 2006
Morgen woensdag om 11.20 laat ik mijn ogenlaseren bij care vision in Rotterdam,
mijn keuze is hier op gevallen omdat care vision:
- gebruik maakt van de nieuwste apparatuur
- de kliniek goedgekeurd is door de inspectie van Volks,gez.
- de oogarts geregistreerd staat als erkend arts
- de prijs/kwaliteit redelijk is
- de locatie vond ik iets minder maar de kliniek zelf is oké (daar kunnen ze dan toch op bezuinigen en daardoor een betere prijs aanbieden  2200 euro voor 2 ogen.
Ik heb mijn huiswerk dus goed gedaan, ik heb daar best veel tijd ingestoken ook door de ervaringen van anderen te lezen.
Het zijn immers je ogen en daar moet je zorgvuldig mee omgaan.
 
Ik was overigens behoorlijk geschrokken door de uitzending van Radar, mijn ogen zijn geschikt voor lasik. Ik ben toen zo gaan twijfelen dat ik wilde kiezen voor lasek.
Ik heb mijn twijfels besproken met de behandelend arts.
Zij begreep mijn angst maar adviseerde mij toch om voor lasik te kiezen om dat ik ouder ben dan 45 met een +sterkte. Sterker ze zou de ogen van haar moeder met mijn + sterkte niet behandelen met een lasek behandeling omdat de kans dat er later alsnog gecorrigeerd moet worden te groot is. Tja dan ga je toch op het advies van de arts af. Ik mocht overigens wel als ik daar opstond een laser behandeling ondergaan.
 Ik moet bekennen dat ik het idee dat er iets met je ogen gebeurd behoorlijk eng vindt. Ben benieuwd hoe angstig ik mijn morgen voel tijdens de behandeling.
En natuurlijk daarna je moet er toch niet aan denken dat er net bij jou iets misgaat. maar goed wie a zegt....Ik hou jullie op de hoogte van het verdere verloop omdat ik
het belangrijk vindt anderen te kunnen informeren over mijn ervaringen.

Update 10 mei 2006:
Vandaag ben ik dus gelaserd en het gaat nu heel goed, maar........de behandeling was in tegenstelling tot wat ik van iedereen hoorde wel pijnlijk.
Toen ik gedruppeld werd met de verdoving, voelde ik al dat er veel traanvocht uit mijn ogen liep. Ik vroeg nog ben ik wel goed verdoofd. Ik lag dus op de behandelbank en voelde een pijn in mijn oog, ik riep au het doet wel pijn, maar de behandeling kon niet stop gezet worden.
De arts vroeg gaat het en even de kiezen op elkaar. Toen het volgende oog ik kreeg voor de zekerheid extra verdovingsdruppels toegediend, het tweede oog was dus minder pijnlijk. Toen ik klaar was was alles een beetje wazig maar  voelde niet  meer echte pijn.
Door de stress en de pijn ben ik daarna wel in huilen uitgebarsten.
(ik huil nooit). Ik werd meegenomen naar een apart kamertje  er is iemand van het personeel bij me komen zitten, ze waren echt heel aardig. Het was dus puur een ontlading. Het valium pilletje heeft bij  ook niet gewerkt ik merkte geen verschil. Andere mensen worden er slaperig van ik niet. Kortom ik had een beetje pech dat de verdoving niet goed was en de valiumpil niet op tijd werkte.. Ze hadden dit ook nog nooit meegemaakt. Verder vind ik de arts en het personeel wel professioneel.
Ik heb deze pijn ervaring tijdens het laseren ook nog nooit ergens gelezen of nog gehoord, Meestal hoor je voelt niets een fluitje van een cent. Ik heb wel erg gevoelige ogen, soms knipperde ik gewoon mijn lenzen uit, daarbij tranen mijn ogen nogal snel, bij wind en zon, Dus het zal ook wel aan mijn ogen liggen.
Daarna naar huis en keurig gedruppeld niet echt veel pijn gehad een beetje branderig, zonnebril op. En nu zit ik 8 uur later achter de computer, mijn ogen zijn zelfs niet meer rood.
Dus bij mij was de behandeling pijnlijk en angstig , de rest vond ik erg meevallen. Morgen moet ik terugkomen voor de controle, ik verwacht geen problemen. Hou je nog wel even op de hoogte van het verloop deze week.Ik wil niemand bang maken , ik heb dit verhaal opgeschreven zoals ik het heb ervaren. En ik raad iedereen aan om het toch te laten doen, omdat mijn ervaring tamelijk uniek is.
 
Groetjes,

Thea