Scherpe prijs, scherp zicht!

Door Patty de Hoog op 11 januari 2014
Al sinds mijn 7e jaar droeg ik een bril. Vanaf mijn 15e lenzen (ik ben nu 23) en had natuurlijk wel eens gehoord van ooglaseren. Ik vond het maar eng, en dat ging ik echt nooit doen! Ik wist ook dat je ogen een bepaalde tijd "stabiel" moesten zijn en sinds ik lenzen droeg gingen ze eigenlijk alleen maar achteruit (achteraf kwam dat ook door de lenzen). Uiteindelijk had ik -5.75 aan beide ogen en kon ik absoluut niet zonder lenzen/bril. Ik vond het maar irritant, iedere dag dat bakje verschonen, lenzen niet vergeten uit te doen, altijd vloeistof mee etc.. Ik had er ook last van met werken (kantoor achter de pc), ze werden snel droog en rood.

Ik sprak toevallig iemand die zijn ogen een paar jaar terug had laten laseren en ik dacht ja, dat is toch wel ideaal he... nooit meer lenzen/bril, in de zee en zwembad geen gezeur meer.... klinkt toch wel goed. Toen ben ik gaan googlen en lezen op internet en kwam terecht bij Vision Ooglaseren. Een heel duidelijke website, goede reacties van klanten en een goede prijs. Op veel sites stonden geeneens prijzen en dan ben ik al klaar met kijken. Ik besloot een vooronderzoek te gaan doen waaruit bleek dat ik heel erg geschikt was! Een paar weken later (afgelopen juli dit jaar) was de ingreep.

De behandeling
Van te voren was ik niet zenuwachtig. Alles was heel duidelijk uitgelegd en de mensen waren heel aardig. De zenuwen kwamen toch wel toen ik geroepen werd. Je bent de dag zelf met een groepje van 3 personen. dat is fijn, zo kun je elkaar een beetje steunen. Ik was nummer 2. De jongen voor mij kreeg de verdovingsdruppels en ging de laserkamer in. Ik moest een paar minuten wachten en toen kwam hij behandeld en al terug. Toen kreeg ik de druppels (voelt een klein beetje prikkerig, niet erg) en mocht naar binnen. Het was echt zo gebeurd! Ik voelde niets van de oogklemmen, je moet proberen je gezicht te ontspannen dan is er niets aan de hand. De oogarts vertelde stap voor stap wat hij ging doen en telde zelfs mee af toen de laser het "flapje" maakte. Dat duurde iets van 40 seconden per oog als ik mij goed kan herinneren. Daarna de laser eroverheen. Dat maakte een tikkend geluid, je voelt er niets van. Vervolgens wordt het flapje door de oogarts teruggeplaatst. Ook dit vertelt hij dat hij dat gaat doen. Het flapje wordt met een soort kwastje vastgezet, dat is een gek gezicht want dat zie je natuurlijk.. en de oogklem wordt verwijderd, en je bent klaar!!

Ik stond op uit de stoel en verrek, ik zag scherp joh!!! ik geloofde mijn eigen ogen niet. Ik liep naar binnen met -5,75 (bril was al af) en moest letterlijk zoeken naar de behandelstoel haha. Ik ging naar buiten met 0, bizar.

Meteen kregen we metingen, om te zien of alles goed was verlopen. Daarna begon het prikken (de verdovingsdruppel was uitgewerkt). Dat was van te voren gezegd, 3 tot 5 uur zal je pijn hebben. Dit was ook inderdaad zo. Je kunt het vergelijken met shampoo in je ogen, maar dan dus 3-5 uur lang. Om het uur moet je druppelen (met antibiotica EN neptranen). Dat was vor mij een hele klus, Ik kon mijn ogen niet openen. Als ik dat deed traande het als een gek en prikte het nog erger. Ik lag die uren op bed met alle gordijnen etc dicht. Schrik niet, met het uur ging het beter! Na iedere druppel ging het dus beter. Na inderdaad 5 uur kon ik naar beneden en kon ik zelfs licht en televisie verdragen. Het was zomer, dus voor de zekerheid droeg ik een zonnebril. Aan de ogen was niets te zien verder dat het gelaserd is!

Echt helemaal super, ik zag zo vreselijk scherp!! Zo zag ik nog geeneens met mijn lenzen. Ik zou het iedereen aanraden en ik ben blij dat ik het op mijn 23ste al gedaan heb. Lenzen iedere maand lopen ook in de kosten, dus ik hoop dat ik de rest van mijn leven plezier hiervan heb!

Enige minpuntje en nadeel... ik zie snachts strooilicht. Dat kan 3 tot 12 maanden duren en is maar bij een klein percentage van de patienten zo (heb ik dus pech mee). De ene dag is het erger dan de andere en ik hoop dat het de komende maanden toch nog verdwijnt (laseren is nu 5mnd terug). Het is namelijk erg vervelend en gevaarlijk om in het donker savonds auto te rijden.. maar dit was mij verteld voor de behandeling, dit kan gebeuren bij sommige mensen. Het is te vergelijken met nachtblindheid. Ik had dat voorheen niet, maar goed overal leer je mee leven :) Ik ben in ieder geval super blij dat ik dit heb gedaan bij Vision Ooglaseren voor zo"n scherpe prijs! Scherpe prijs, scherp zicht!