Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Schok voor sommige mensen als je je ogen laat laseren in Turkije

Door Goran op 22 maart 2009

Ik kreeg in december een reclame folder van een andere aanbieder die ‘reizen’ heeft naar Turkije om je ogen te laten laseren.
Daarvoor had ik daar eigenlijk helemaal niet over nagedacht, ik had maar -1,5 en dacht dat het meer voor de zwaardere gevallen was.
Uiteindelijk heb ik toch wel snel besloten om het maar te gaan doen, en na het aflezen van verschillende fora (of is het forums?) kwam ik uit bij Intervision. Deze bied een zogenaamde all-in prijs aan, terwijl je bij die andere aanbieder eigenlijk net zo duur uit bent maar dan moet je weer gaan rekenen.
Na het laten controleren van mijn ogen heb ik te horen gekregen dat ik in aanmerking kom voor Intralase. Ik zat wel net op de grens!
Ik heb toen besloten om in Februari mee te gaan, later heb ik dat veranderd naar Maart. En dat kwam goed uit, want ondertussen had mijn vriendin ook besloten haar -2.5 te maar te laten laseren.

Ik had ook aan vrienden in Turkije gevraagd om te kijken wat ze wisten van het ziekenhuis etc, en zoals te verwachten is het UHG een hoog aangeschreven prive kliniek.

Voor de reis zat ik nog wel met veel vragen, en heb ook meerdere keren met Johan en Betty gebeld/ge-emaild, en uiteindelijk overal antwoord op gekregen.

Na de crash van het Turkish Airlines vliegtuig besloten de meeste mensen met KLM te vliegen (dit werd snel geregeld door Johan). Ik en mijn vriendin besloten gewoon met Turkish te vliegen. Betere service dan KLM, beter eten, gratis whiskey:) Heb nu al meerere keren met Turkish gevlogen, altijd goed. Daarnaast zijn de vertrektijden van Turkish een stuk fijner!
Wij hadden wel besloten om 2 dagen eerder te vliegen, zodat wij al op vrijdag vertrokken. Ik zou eigenlijk iedereen aanraden om eerder te vliegen. Je betaald maar 40e per persoon per nacht extra en Istanbul is een mooie stad waar je in een paar dagen niet genoeg aan hebt.
Ik moest wel zelf mijn trasnfer betalen, maar dat is helemala niet erg, taxi is goedkoop in Istanbul. Het hotel was erg plezierig, mooi oud hotel, vrijwel pal naast de Aya Sofia. Vriendelijk personeel, schoen kamers, lekkere douches, goed ontbijt. En fantastisch restaurant op de 5e verdieping met uitzicht op de Aya. Vooral ‘snachts erg mooi!

Ik zag de groep dus pas op maandag ochtend bij het ontbijt. Met zn allen in het busje en naar de kliniek. Nog steeds was ik aardig ontspannen, kan ook te maken hebben dat ik een relax weekend had in Istanbul.
In de kliniek werden we weer gecontroleerd, en toen bleek dat er voor 2 personen extra controles nodig waren, waardoor onze behandelingen uurtje of 2 werden uitgesteld. Aan de ene kant is dat wachten erg spanned, aan de andere kant was ik blij dat ze alles goed controleren en geen haastige beslissingen maken.
Toen het moment daar was, en ik naar binnen moest, bleek ik toch wel erg gespannen te zijn. De Xanax had niet geholpen:)
De procedure zelf ging snel en het meeste ‘pijn’ had ik bij het opdoen van de ‘oogklem’ of hoe dat ding ook heet. Het was niet echt een pijn, meer een soort van onplezierige ervaring. Ik zou standaard altijd vragen om extra verdoving, het kan nooit genoeg zijn lijkt me;)
Ik bleek aardig onrustig en gespannen, dus het laseren duurde bij mij iets langer dan praten we over paar minuten langer. Hoe ontspanneder je bent hoe sneller. Want dan kan die laser gewoon doorwerken.
Het maken van het flapje is ook een raar gevoel want je ziet niets, een zwart gat met een rood en groen lichtwolkje. Als het flapje er eenmaal zit, ben je er al bijna:)
De eerste paar minuten na de operatie zag ik meteen goed, en was fris als een hoentje. Dat werd iets anders nadat de verdoving was uitgewerkt. Ik ging toen een verdieping hoger in een kamer liggen en toen had ik een uurtje of 2 moeite met mn ogen. Een soort van pijn, maar ook weer niet. Denk dat de ibuprofen zijn werk goed deed.
Mijn vriendin had iets meer pijn, en moest ook wat huilen. Ze wist al dat ze dat vaker had bij Xanax, te gevoelig.
We werden geholpen door Betty bij het druppelen van de ogen.
Na 2 uur uitrusten ging het al stukken beter. We waren ondertussen bij het hotel aangekomen en hebben nog wat uitgerust in het hotel. Die avond zijn we gaan wandelen door Sultanahmet, wat een erg mooie ervaring was. Alle lichten waren erg mooi om te zien. Een goede maaltijd en wat Raki later gingen we slapen.
Volgende dag controle, alles bleek goed te zijn, er was geen pijn, zicht was goed. Wat wil je meer.

Aangezien wij niet met de groep meereisden, kan ik daar mninder over vertellen. Het viel me wel op dat ze aardig lol hadden met zn allen, ook al zat er een Hagenees tussen de Amsterdammers;)
Daarnaast hadden wij ook wat andere vrienden die op vakantie waren in Istanbul dus hebben we vooral daarmee rondgehangen.

Maar het belangrijkste wat een ieder moet doen is zich goed informeren. Als je goed de tijd neemt, en gewoon goed googled, is er allerlei informatie te vinden. Naast veel goede verhalen zijn er natuurlijk altijd ook minder goede verhalen te vinden. Maar ja, wie zouden er meer nuchter moeten zijn dan de nederlanders?:)Informeer goed!
Blijf je ervan bewust dat het een spannende ingreep is.
Ik vond het wel frappant dat sommige mensen zo geschokt zijn als je zegt dat je je ogen in Turkije gaat laseren.
Dat zie ik ook wel eens van andere artsen. Die kijken je dan aan alsof je gek bent. Dit soort denigrerend gedrag is voor mij onbegrijpelijk. Het gaat erom om goed te kijken wie je oogarts is, en of dat nou in Nederland is of in Turkije of waar dan ook, dat moet niet uitmaken. Informeer goed!

Mijn tips zijn:

• ga een paar dagen eerder naar Istanbul en geniet van de stad
• vraag om extra verdoving, ook al krijg je genoeg:)
• ga niet in de burger king eten, maar geniet van het lekkere turkse eten, vooral de overal verkrijgbare linzensoep! (en nee het is niet hetzelfde als bij de Turk om de hoek, zoek een shabby uitziend restaurantje waar het vol zit met turkse mensen, als iemand weet waar het eten goed is zijn het de locals wel)
• informeer jezelf goed!
• luister goed naar de aanwijzingen van Johan en Betty en de Oogarts
• kijk niet alleen naar de mooie verhalen, zoek ook naar een minder mooi verhaal zodat je je beter bewust van wordt wat de risico’s zijn. Dit geldt voor alle mogelijk operaties die je ooit denkt te doen
• gespannen zijn is niet erg, de grootste man uit onze groep was het meest gespannen (grote mannen hebben klein hart;))


Dit weekend heb ik mijn eerste na controle, en zal ik jullie op de hoogte houden. Mijn vriendin is vandaag alweer naar Rome voor een lang weekend. Heeft ook geen problemen. Mocht daar verandering in komen dan krijgenjullie weer te horen.
We hebben beide wel erg rode ogen, maar dat gaat wel weer over.
Wij zijn in ieder geval tevreden met de hele reis, met de organisatie, en vooral met de stad Istanbul:)

Denk dat dit wel weer genoeg is, mocht iemand meer tips willen hebben, of er wat meer over horen. Laat een bericht achter en ik kan je wel bellen of mailen.

Had ik al gezegd dat je je goed moet voorlichten?

Goran

tvitica@hotmail.com