Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Slecht resultaat Artisan implantlens

Door Chris Hense op 3 juni 2005
Ruim 3 maanden geleden heb ik een Artisanlens laten implanteren in mijn linkeroog.
Na de ingreep bleek ik behoorlijk allergies voor het conserveringsmiddel in het medicijn Predforte, waardoor het oog enorm is gaan opspelen. Het gevolg hiervan was dat ik ruim 6 weken enorm overgevoelig was voor licht. Daarnaast is het zicht heel lang slecht geweest, maar dat is nu redelijk.

Mijn grote probleem is echter, dat ik behoorlijk slechter kan zien, wanneer het wat schemerig wordt. Het zicht is dan direct behoorlijk wazig en autorijden zou bijv. niet mogelijk zijn als ik alleen door mijn linker oog zou kunnen zien. Dit is ook het geval als ik overdag bijv. door een tunnel rijd. Zodra ik een tunnel inrijd en het dus wat donkerder wordt, kan ik door mijn linkeroog direct zeer slecht zien. Hetzelfde fenomeen doet zich voor wanneer ik van buiten naar binnen loop waar het op dat moment relatief donderder is dan buiten in het zonlicht. Op dergelijke momenten voelt het oog ook meteen anders aan en lijkt het of ik de lens kan voelen. Mijn oog voelt daarbij als het ware iets of wat droog aan.

De behandelend arts zegt hier niets aan te kunnen doen, maar dat vind ik absoluut niet bevredigend. Zijn er meer van dergelijke problemen bekend en is hier wat aan te doen? Op internet heb ik hierover niets kunnen vinden, waardoor ik de indruk krijg dat ik zowat de enige ben met dergelijke problemen. Als ik echter de enige zou zijn, betekent dit naar mijn mening dat er iets niet in orde moet zijn en om deze reden overweeg ik een second opinion om eens goed te laten nagaan wat nu precies de oorzaak is van mijn probleem.  

Ik overweeg ook sterk om de lens te laten verwijderen in de hoop dat daarme de situatie weer is zoals die voorheen was. Ik vraag me echter af of hier ernstige nadelen aan zitten en of ik na een dergelijke verwijdering van de Artisanlens weer normaal contactlenzen zal kunnen dragen.

Kort samengevat heeft de Artisanlens mij niet gebracht wat ik ervan had gehoopt en een Artisanoperatie aan mijn rechteroog is dan ook uitgesloten. Dit drama hoef ik niet meer mee te maken.  
Graag zou ik wat reacties ontvangen op mijn bovenstaande ervaring. Alvast bij voorbaat bedankt hiervoor.