Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Soepele Lasek behandeling bij VisionClinics

Door Jolanda Boef - van Dijk op 15 mei 2006
Beste Mensen,
 
Een aantal weken geleden had ik het magazine ontvangen van Achmea-health en daarin stond een artikel over het laten laseren van je ogen. Ik heb dit met veel aandacht gelezen en ben naar boven gegaan om achter de computer de website te bezoeken van Vision Clinics.
Ik heb vervolgens het e.e.a. gelezen en mijzelf aangemeld voor een vooronderzoek.
Ik kon diezelfde week nog terecht en heb mijn man meegenomen i.v.m. de oogdruppels waarvan je wazig gaat zien en waardoor je dus ook niet zelf mag autorijden.  Mijn man is tijdens het onderzoek ook bij mij gebleven want tenslotte hoor je samen meer als een.
Ik moet zeggen dat ik de benadering van Vision-Clinics heel persoonlijk en prettig vond.
Na het bovengenoemde onderzoek heb ik in samenspraak met de oogarts gekozen voor een Lasek behandeling, daar ik in het verleden ben gestopt met het dragen van (harde zuurstof doorlatende) lenzen omdat mijn ogen te droog waren. Eenmaal heb ik nog een poging ondernomen tot het dragen van zachte lenzen, maar ook dat was geen succes daar mijn rechter lens helemaal vacuum trok en minstens een uur in de vloeistof moest liggen om zijn normale vorm weer terug te krijgen. Dus einde lens verhaal.
Inmiddels ben was ik alweer zo"n 6 jaar aan de bril en niet ontevreden hoor want hij stond mij best wel, maar ja dit leek me ook wel wat, dat ik nooit meer ergens binnenstap met beslagen glazen, dat ik eventueel duikles kan krijgen van een vriend op de bahama"s en geen speciale duikbril hoef aan te schaffen etc, zo zijn er redenen te over.
 
Woensdag 10 mei om 15.55 uur was het dan zover, ik had de week voorafgaand aan de ingreep erg onrustig geslapen en ging dan ook met klamme handen op weg naar het WTC in Amsterdam.
Daar aangekomen werd ik meteen gerustgesteld, en kreeg 2 pilletjes n.l. Valium 5 mg en Diclofenac, een een paar druppels in allebei de ogen. Ik dacht nog wat moet ik nou met 5 mg Valium, maar na een paar minuten liep ik op wolkjes.
Ik kreeg vervolgens een uitgebreide instructie voor het druppelen van de ogen, en het gebruik van medicijnen. Het hele pakket incl. Zonnebril en Coolpack zat in een tas die ik na de behandeling mee naar huis zou krijgen.
Weer een paar minuten later werd ik door de operatie assistente geroepen en kon het feest beginnen. Ik kreeg een mutsje, speciale slofjes en weer een paar druppels in mijn ogen.
Vervolgens betrad ik de behandelruimte waar mij werd verzocht op de speciale tafel plaats te nemen. Mijn wimpers werden weggeplakt, een oogspreider geplaatst en per handeling werd mij verteld wat ze met mij aan het doen was. Binnen 15 minuten stond ik weer in de wachtkamer het zicht was niet zo scherp en maar rechteroog prikte een beetje maar hup de zonnebril op en naar huis met het hele pretpakket.
Thuis aangekomen zag ik in het begin nog iets maar dat begon snel minder te worden, dus heb ik de goede raad van een collega ter harte genomen (hij is al eerder behandeld) en ben lekker op bed gaan liggen. Eerst had ik maar een paracetamol met codeine in genomen (ook in het pakket) Wanneer ik mijn ogen dicht had, voelde ik bijna niets.
Het eten verliep iets problematisch want ik kon niet kijken naar wat er op mijn bord lag, en was een beetje gedesorienteerd en kortaf tegen de overige familieleden.
Wat later op de avond heb ik nog maar een pil uit het pretpakket geslikt Movicox echt een aanrader want daarna heb ik samen met mijn man de hond uitgelaten, verder heb ik met mijn ogen dicht en zonnebril op de bank gezeten.
Toen ik om een uur of 11 naar bed ging, hoppa nog een maar een paracetamolletje en wat druppels en Jo kon aan de nacht beginnen. Ik heb heerlijk geslapen en ben maar 1x wakker geworden omdat ik in mijn oog wreef.
 
11 mei 2006, vanochtend werd ik wakker en zag zowaar mijn gelakte teennagels dit was mij nog niet eerder overkomen (het zij met bril dan). Heb s"morgens  eerst mijn ogen gedruppeld en een paracetamolletje geslikt, toen de afwas gedaan en ben gewapend met zonnebril en hoedje de hond gaan uitlaten. Met manlief koffiegedronken en gezegd dat ik best wel veel kon zien, aan het eind van de ochtend nog even op bed gaan liggen want de combinatie van niet helemaal scherp zien en codeine is toch wat vermoeiend, s"middags voor controle naar Vision Clinics, daar vertelde zij dat het zicht wel zou afnemen, maar dat wist ik allemaal allang want dat stond uitgebreid beschreven in hun informatiemateriaal.
Ik heb s"avonds het eten klaargemaakt en heb vervolgens wat pogingen gedaan om een programma op TV te volgen (het meest met de ogen dicht) God wat is het TV-beeldscherm fel !!! Voor het slapen gaan nog een pil uit het pretpakket en de oogjes toe. Overigens weer heerlijk geslapen.
 
12 mei 2006, weer een heldere blik op de wereld, echter niet voor lang want al snel trok er een waas voor mijn gezichtsveld en was het minste licht al te fel. Maar niet getreurd dit schijnt er bij te horen dus maar even doorbijten ja.
Ik heb wederom de afwas gedaan en ben met het hondje gaan wandelen alleen heb ik vandaag vaker mijn ogen dicht dan open. Vanmiddag weer een afspraak bij Vision Clinics want misschien mogen de bandagelenzen eruit. Het is wel wat kort dag, maar je weet maar nooit en omdat het weekend er tussen zit wilden ze toch even kijken.
Ze mochten er nog niet uit, maar de lenzen zijn nog helemaal schoon dus ze blijven dit weekend gewoon zitten en maandag gaan ze er zeker uit.
Vanavond was echt vermoeiend (het gevoel alsof je voor het eerst harde lenzen in je oog hebt) Maar daar was de Movicox en de Paracetamol en de slaap deed de rest.
 
13 mei 2006, even helder vanochtend en vervolgens een optrekkende mist (het lijkt het weerbericht wel) maar wat belangrijker is, geen vervelend gevoel. Vandaag alleen maar gedruppeld en niks ingenomen. s"middags op de fiets boodschappen gedaan, en toen ik thuis was ben ik even een uurtje op bed gaan liggen met de oogjes toe.
S"avonds eten klaargemaakt en nog even gezellig weggeweest naar het halfjaarlijkse bokkentochie, velen herkenden mij niet (ik hun ook niet i.v.m. wazig zicht) want ik was tenslotte incognito (zonnebril en hoedje) ik kon zo bij de hangjongeren aansluiten.
Rond een half 12 ben ik naar bed gegaan en heb wederom lekker geslapen wel 2 x wakker want ik schijn nogal eens in mijn ogen te willen wrijven.
 
14 mei 2006, Wederom even helder, maar zodra ik uit bed stap is mijn dag weer in nevelen gehuld. Hieperdepiep ik kan vandaag wel lezen, nog niet zo erg scherp maar nog altijd meer als de afgelopen dagen. Ik kan ook al wat meer licht velen, want toen ik gisteren alleen maar naar de voorkant van dit blaadje keek moest ik al gauw mijn zonnebril opzetten.
De reden dat ik weer kan lezen is dan ook dat ik vandaag mijn verhaal aan jullie doe, want ondanks het feit dat ik behoorlijk met 10 vingers blind kan typen, is er gedurende dit verhaal al heel wat door mij verbeterd.
Nu maar afwachten wat de rest van de dagen brengen, ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in.
 
Voorts wil ik langs deze weg ook nog even vermelden dat ik al het personeel van Vision Clinics zeer vriendelijk vind overkomen en dat zij altijd bereid zijn om naar je te luisteren en een antwoord weten op jou vragen.
Ook doen zij al het mogelijke om jou gerust te stellen.