Soms zie ik een hele dag wazig met mijn rechter oog

Door Saskia Schipper op 21 september 2014
2 jaar geleden heb ik beide ogen laten laseren bij Vision Clinics. Met beide ogen zag ik na de 1e behandeling niet scherp. Er is besloten om mijn linker oog bij te laseren. We hebben besloten om met het rechteroog nog even te wachten.

Van het begin af aan had ik het gevoel dan wel en dan niet scherp te zien met mijn rechter oog. Inmiddels is mijn linker oog succesvol bijgelaserd.

Met mijn rechter oog heb ik nog steeds wisselend zicht. Met name eind van de middag en de avond. Een aantal keer terug geweest naar visionclinics en daar wordt een rest sterkte geconstateerd van ca. -0,25 / -0,50. Dat valt op zich mee zou je zeggen en volgens visionclinics zou ik behoorlijk goed moeten zien, maar dit is echter niet zo. Soms zie ik een hele dag wazig met mijn rechter oog, soms een halve dag terwijl ik met mijn linker oog altijd scherp zie. Dit is heel erg vervelend omdat ik telkens verschillend zie met beide ogen.

Ik ben intussen naar een oogziekenhuis geweest, de Zonnestraal in Doetinchem om daar advies te vragen. Zij denken dat mijn klachten toch te maken hebben met een droog oog. Dat ik daardoor wazig zie met mijn oog. Echter soms voel ik dat mijn oog droog is, maar vaak niet. Erg vervelend idee dat ik de rest van mijn leven met 2 ogen verschillend blijf zien.

In het oogziekenhuis in Doetinchem kwamen ze op een reststerkte van 0,50. Ik heb intussen veel verschillende druppels, gel en zalven geprobeerd. Soms helpt het even, maar vooral in de avond helpt het niet. Dan zie ik altijd wazig. Voor mijn gevoel zie ik dan slechter dan -0,50...