Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Succesvol en veilig Laseren: A Promise Not Kept.

Door Herman op 23 maart 2006

Ik heb ook mijn ogen laten laseren met Lasek. Er kan zich hierna "Sands of the Sahara" ontwikkelen. Ze noemen het ook wel Haze of DLK. Er is niet bekend bij wie zich dat ontwikkeld en in welke mate. Ik ben Software ontwikkelaar. Heb nu een bril op met +2 anders kan ik mijn beeldscherm niet lezen en heb dus nog steeds last van Haze. Behandeling is nu 5 weken geleden. Als ik dit duidelijk had geweten had ik het dus niet gedaan. Het kan 3 maanden tot een half jaar duren voordat het zicht helder is en in het slechtste geval is nabehandeling nodig.

De informatie is denk ik niet overal even duidelijk. Eerlijk is eerlijk ik had goede informatie gekregen bij Eye-Q-Vision, alleen de termijn waarop het zicht wazig zou kunnen zijn had duidelijker aangegeven kunnen worden. Ik dacht dat ik niet bij die paar procent zou behoren waarbij dit het geval is, maar wat is een paar procent? Ik denk dat de percentages met complicaties duidelijk hoger zijn als wat door oogartsen aangegeven wordt.

Uiteindelijk komt het vaak goed, maar na hoeveel behandelingen en na hoeveel tijd?

Laseren is volgens mij nog steeds niet helemaal veilig, alhoewel dit vaak wel geclaimd wordt door de ooglaser praktijken. Alleen de druppels die gebruikt moeten worden na de ingreep kunnen al complicaties opleveren.

A Promise Not Kept is de titel omdat men niet kan garanderen
- dat je zicht optimaal is na laseren
- er geen complicaties optreden.
- men bij lasek niet weet wanneer je zicht optimaal is.
Het is gewoon een belofte die niet is ingelost.

Ik ben in de hype van dit moment meegegaan en dat is denk ik een grote fout. Bovendien hou ik wel van ee gokje.

Durf jij ook te gokken met je ogen?

Lees reacties op dit verhaal op het Ooglasertrefpunt forum