Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Succesvolle behandeling PRK/Lasek zonder al te veel pijn

Door Nadine Bosch op 9 maart 2010

Ik heb donderdag 4 maart mijn ogen door middel van de PRK/Lasek behandeling laten laseren bij Rijnzicht Oogkliniek in Oegstgeest. Ik ben hier meer dan tevreden over.

Tijdens het vooronderzoek kwam naar voren dat ik in aanmerking zou kunnen komen voor alle behandelingen. Er werd mij echter geadviseerd om te kiezen voor de Lasek behandeling, dit vanwege een oogoperatie die ik in het verleden heb ondergaan. Aangezien ik ook zelf voor deze behandeling had gekozen stond ik volledig achter hun advies. Om het herstel te voorspoedigen raden zij aan om 3 dagen voor de behandeling te beginnen met het slikken van vitamine C tabletten. Goede tip!

Donderdag was het zover, aardig zenuwachtig, maar wel met voldoende motivatie kwam ik de kliniek binnen. Bij binnenkomst ontving de operatie-assistent mij om samen de stappen van de behandeling nogmaals door te nemen en de verdovende druppels en antibiotica in mijn ogen te druppelen.

Na ongeveer 10 minuten waren de druppels voldoende ingewerkt en mocht ik de laserruimte in. Daar werden de steriele kledingstukken aangereikt. Ik mocht plaatsnemen op de "behandeltafel" en oogarts Hester van Nouhuijs kwam eraan. Zij stelde mij echt gerust, nam de tijd en praatte gedurende de gehele behandeling tegen mij om mij zo op de hoogte te houden van wat ik kon verwachten en hoe ver we al waren gevorderd. Het laseren zelf is absoluut pijnloos, alleen het vooraf "polijsten" van het hoornvlies voel je een beetje (geen pijn). Na 15 minuten was alles voor elkaar en kon ik de klok scherp lezen. Wow!

Na de behandeling werden de medicijnen uitgelegd, het druppelschema en spoednummers bij calamiteiten.

Bij thuiskomst ben ik direct naar bed gegaan, MP3 speler op, tussendoor een luisterboek en dan weer even slapen. In ieder geval wel constant in de donkere slaapkamer gebleven om mijn ogen rust te gunnen. Mijn vriend kwam om het uur druppelen. Behalve een lichte zeurderige pijn heb ik eigenlijk geen pijn gehad, ik kon het af met af en toe een dubbele dosis paracetamol, dat was echt wel een fijn gevoel.

"s Nachts tijdens het slapen wel wakker geworden van de pijn. Het was te dragen, en aangezien ik wist dat een beetje pijn ook nodig was voor een snelle genezing gewoon doorgezet en verder gaan slapen.

Vrijdagochtend eerste controle gehad, waarbij bleek dat mijn hoornvlies al voor 75% hersteld was, sneller dan gebruikelijk, waar ik echt geluk mee heb gehad.

Zaterdagochtend bij het wakker worden was de pijn echt helemaal weg, zag ik scherp en kon ik zelfs (wel zonnebril op en pet op) even boodschappen doen. Lekker om even uit die donkere kamer een frisse neus te halen!

Maandagochtend zijn de bandagelenzen verwijderd en behalve een kleine terugslag in zicht totaal geen last. De terugslag is gedurende de dag ook weer hersteld.

Ik ben echt blij dat ik het bij hun heb laten doen. Zeer tevreden over de persoonlijke benadering, je bent geen nummer zoals bij veel grote klinieken. Daarnaast merkte ik echt dat zij je net voor - tijdens - en na de behandeling goed in de gaten houden. Namen echt de tijd om mij gerust te stellen, een andere oogarts bleef tijdens de behandeling bij mijn vriend (hij mocht door een raam naar mijn behandeling kijken) staan om hem alles uit te leggen, en ving mij ook goed op toen alles "achter de rug was".

Dikke prima!