Succesvolle Lasek

Door Ingeborg Kleijer op 29 januari 2006
Ik ben op 27 december gelaserd (LASEK) bij Vision Clinics in Delft. Ik had vertrouwen in deze kliniek omdat ik er professioneel opgevangen werd, er flink veel uitval is en de resultaten bekend gemaakt worden.

De behandeling op zich was niet echt pijnlijk. Meteen na de behandeling kon ik 100% zien, en dit hield de eerste 2 dagen aan. Na 4 dagen moest de bandagelens eraf. Helaas was toen mijn oog nog niet geheeld, dus leek het alsof er een schep zand naar binnen werd gegooid. Nieuwe bandagelensjes erop en weer naar huis. Die dag (dat was ook de enige) heb ik de hele dag met verduisterde gordijnen en pijnstilling op bed gelegen. Daarna merkte ik dat het herstel op gang kwam, doordat het zicht waziger werd. Het blijkt dat bij (bijna) iedereen dit normaal is, en dat het te maken heeft met heling van je hoornvlies. Bij mij was vooral het lezen een probleem. Gedurende de hele 2e week zag kon ik heel moeilijk lezen en was beeldschermwerk bijna onmogelijk. Vision clinics vertelde me dat dit normaal was (ik had dat nergens gelezen, en was erg lastig).

Na 2,5 week werd het zicht steeds beter, en nu - bijna 4 weken later - ben ik heel enthousiast over het resultaat. Ik zie perfect en geniet van het feit dat het gedoe met lenzen verleden tijd is. Vandaag voor het eerst gezwommen, en dat was perfect zo.

Kortom: Lasek is goed bevallen, maar je moet er wel mee rekenen dat je de eerste 2 weken niet in topvorm bent. De eerste week vrij is zowiezo geen luxe. Succes met evt keuze.