Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Super ervaring bij International Vision Centers met Femto Lasik

Door Marieke van Alst op 29 september 2011

Na een periode van nadenken, oriƫntatie en twijfel uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten om mijn ogen te laten laseren.

Via een kennis terecht gekomen bij International Vision Centers in Nijmegen.

Eerst een info-avond bezocht en uitgebreid voorlichting gekregen van Richard Kievitsbosch. Die weet van de hoed en de rand en kan op alle vragen antwoord geven.
Aan het eind van de avond via een quick-scan te horen gekregen dat mijn ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling.

Bij international vision centers wordt niet gewerkt met een wachtlijst. Iedere maand wordt er een week lang gelaserd en mochten er onverhoopt meer cliƫnten zijn dan wordt er een extra dag bij aangeknoopt.

Op maandag 6 december in Nijmegen voor een laatste controle geweest en vrijdag 10 december was het dan zover. Samen met mijn man naar Amsterdam gegaan, waar de behandeling zou plaatsvinden.

Na diverse controles, een voorbereidend gesprek en een wat lange wachttijd werd ik meegenomen naar een ruimte achter in de kliniek, waar de ogen werden verdoofd en ik in operatiekleding werd gestoken. De behandeling bestaat uit twee delen. In de eerste behandelruimte wordt het hoornvlies losgelaserd door een nederlands team. Dit duurt slechts een paar minuten. Het is niet pijnlijk, alleen het plaatsen van de klem in het oog is een beetje vervelend.

In de tweede behandelruimte vindt de daadwerkelijke correctie plaats en dit wordt uitgevoerd door het Turkse team. In deze ruimte ruikt het wat branderig. Daar schrok ik in eerste instantie van. Maar dat hoort bij laseren natuurlijk. Ook deze behandeling duurt maar een paar minuten en is niet pijnlijk. Alles wordt goed uitgelegd en als je behoefte hebt aan wat ondersteuning is Coby Kievitschbosch aanwezig om je hand vast te houden.

Na de behandeling moet je nog een half uurtje wachten op een eerste controle en daarna mag je naar huis. Ieder uur moeten de ogen gedruppeld worden en de eerste vier uur zijn inderdaad niet heel prettig. Maar eenmaal thuis en vier uur verder kan ik zonder bril TV kijken. Bizar gewoon! Na bijna dertig jaar een bril nodig gehad te hebben kan ik nu TV kijken zonder!!

Het grappige van de kliniek in Amsterdam is dat er tussen het laseren door ook controles plaatsvinden van mensen die de dag ervoor zijn gelaserd. Je ziet dus allemaal blije mensen binnenkomen die het al achter de rug hebben. Dat maakt de spanning voor jezelf ook wat minder.

Op zaterdag ben ik met mijn zus teruggegaan naar Amsterdam voor controle. Het ziet er allemaal prima uit en het zicht is iets minder dan 100%.

Ik ben nu 9 maanden verder en inmiddels twee keer voor controle naar Nijmegen geweest. Mijn rechter oog heeft nog een kleine min, maar dat vind ik alleen maar fijn, omdat het ervoor zorgt dat ik nog geen leesbril hoef te gebruiken. De ontvangst in Nijmegen is iedere keer weer vriendelijk en men neemt uitgebreid de tijd.

Ik zou willen dat ik eerder het besluit had genomen om mijn ogen te laseren, maar ben heel erg teveden met het resultaat en de begeleiding door International Vision Centers.

Bedankt allemaal,

groeten Marieke van Alst.