Super tevreden over Inter-Vision Ooglaseren

Door Ingeborg Bakker op 28 maart 2011
En daar sta je dan. Trillende handen, knikkende knieën, met elkaar een beetje geiten over het wel en niet kunnen zien, blinde geleide honden die al uitgezocht zijn.
Ja, een mens kan rare dingen zeggen als je op het punt staat je ogen te laten laseren.

Achteraf valt het allemaal natuurlijk mee. Je bent in de zevende hemel als je een dag later wakker wordt en je kan alles duidelijk onderscheiden. Geen wazige gedaantes meer, brillen die door koude buitenlucht aanslaan zodra je een warme omgeving binnen komt, lenzen die zoek raken of erger: kapot gaan waardoor je veel geld moet uitgeven.
Ja, achteraf is dit het allemaal waard geweest.

Maar voordat het zover is: internet weken lang afstruinen naar een goed oogziekenhuis, in Nederland, België of toch Turkije?
Prijsvergelijkingen checken. Familie, vrienden en collega’s die vol blijven houden:

“Het zijn wel je ogen, zou je het wel doen? In Turkije? Goh, eng hoor, ik durf het niet. Helemaal alleen? Is dat niet erg duur? Krijg je het terug van de verzekering? Wat als het mis gaat? Je hebt maar 1 paar ogen. Doen ze 1 oog en dan later de andere? ”

Kortom, voordat je beslist om te gaan is het zelfvertrouwen wat je had om eindelijk die stap te zetten voor jezelf al weer naar je sterkte gedaald.
In mijn geval tot -5.
Mijn hemel! Het zijn mijn ogen, het is mijn geld en mijn beslissing! Maak het toch niet moeilijker dan het al is.

Johan Bergen uit Amsterdam, van Inter-Vision Ooglaseren. Daar kwam ik na een vergelijkend warenonderzoek op uit.
Los van het feit dat hij mij binnen het half uur na het verzenden van een mailtje al terug belde en op al mijn vragen een goed, geruststellend en passend antwoord had, ziet ook zijn site er goed en duidelijk uit, is de prijs / kwaliteit verhouding oké en heb je met de groep een korte bijkom vakantie in het mooie Istanbul.

Een aanrader? Jazeker: Johan is net een reisleider (ik mag het niet zeggen)
Alles geregeld. Van tickets, tot waar we ’s avonds gaan eten, vervoer van / naar hotel, naar ziekenhuis en geloof het of niet: op verzoek houdt hij in de ok je hand vast. En hij praat tegen je. Legt uit wat er gebeurt, hoewel je, je ondanks dat alles erg alleen voelt op die tafel met je oog in een klem (ik wil niemand bang maken hoor)
Gelukkig hadden we als groep ook veel steun aan elkaar. Op tijd druppelen, elkaar helpen, gezellig de stad in, ervaringen uitwisselen enzovoorts.

Mijn ogen zijn 3 dagen na de operatie nog steeds oké. Beetje moe en hoofdpijn. Het is hard werken voor de hersens en kijkertjes zonder hulpmiddelen. Wat rood nog en het ergste voor een vrouw: je mag gewoon nog geen make-up op!
Maar wat je er allemaal voor over hebt…..
Binnenkort weer een nacontrole in Amsterdam. Ik heb er alle vertrouwen in.

Nog even dit: het is klote op de dag van laseren, maar geniet de dag daarna van het feit dat je kan zien, je de stap hebt gezet, je in Istanbul bent en geniet van die mooie stad, de bazaar en moskeeën. Wees dankbaar en be happy! Het komt allemaal goed.
Johan, bedankt man. Je bent een kei!

Met vriendelijke groet,
Borg