Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Superblij met Eye-Q-Vision

Door Anita op 3 september 2006
Op 28 juli kwam ik terug van mijn vakantie waar ik een week zonder lenzen had rondgelopen omdat ik diezelfde dag een vooronderzoek had bij Eye-Q-Vision in Amstelveen.
Het was ontzettend druk en de wachttijden waren lang. Toen ik eindelijk aan de beurt was begreep ik waarom het allemaal langer duurde dan normaal. Eén van de assistenten was ziek naar huis gegaan en alleen dr Versteeg en 1 assistente waren aanwezig. Toch kreeg iedereen de tijd die ervoor stond. Dus er werd niet gedacht: het loopt nu zo uit, ik maak mijn verhaaltje wat korter. Dat beviel me al heel erg en ik kreeg het gevoel dat ik niet zomaar een nummer was. Alle complicaties en risico´s werden uitgebreid besproken.en er werd een afspraak gemaakt voor dinsdag 1 augustus.

Die dinsdag vol goede moed, maar bloednerveus, naar Amstelveen gereden. Wederom een wachttijd maar het ging eigenlijk best wel snel. Ik had de tas met medicijnen maar meegenomen want je wist niet wat je moest innemen. Ik heb van te voren een valium tabletje genomen omdat ik toch wel zenuwachtig was. Toen ik uiteindelijk aan de beurt was, werd ik naar een klein kamertje gebracht en voorzien van jas, kapje en schoenkappen. Tevens werden er toen druppels in mijn ogen gedaan om te verdoven. De spanning steeg!.
Na een minuut of 5 mocht ik naar binnen en op de behandel tafel gaan liggen. Nog steeds erg gespannen. Beide artsen stelden me heel erg op mijn gemak en bleven constant tegen me praten om de angst weg te halen. Alles werd toegelicht terwijl ze bezig waren met de behandeling. De meeste angst van tevoren had ik voor de oogklem. Toen die eenmaal op mijn oog zat en bleek dat daar helemaal niets aan was, werd ik iets rustiger. De hele behandeling heeft in totaal nog geen 15 minuten geduurd en toen stond ik al buiten inclusief zonnebril en zonneklep. In de wachtkamer zaten wat vrouwen die voor de nacontrole kwamen en die hadden me al voorbereid op 2 dagen helse pijnen dus ik had mijn medicijnen paraat. De rit in de auto naar huis (5 kwartier) was zo voorbij en tussendoor even stiekem gekeken naar de verkeersborden die ik zowaar kon lezen!!! Thuis gekomen direct naar bed gegaan, gedruppeld en de medicijnen ingenomen. Ik heb liggen wachten op de pijn de ging komen maar het enige wat gebeurde was dat mijn ogen helemaal gingen opzwellen, zover dat ik ze niet meer kon openen. Ik leek wel op een kikker. Maar nog steeds geen pijn. ´sNachts veel geslapen met een natte doek over mijn ogen ter verkoeling en dat was heerlijk. De volgende dag wederom veel geslapen in een kamer met de gordijnen dicht, op tijden gedruppeld maar de medicijnen laten staan want ik had nog steeds geen pijn! Die woensdag voor het eerst even uit bed en stiekem de ondertiteling van de TV bekeken die ik zowaar kon lezen. Ik was helemaal door het dolle heen. Donderdag ben ik met mijn moeder boodschappen gaan doen en ´s avonds vroeg naar bed gegaan. Op vrijdag mochten de lenzen eruit en ook dat ging heel erg snel. Hé, toen gebeurde er iets waar ik heel erg van schrok: ik kreeg een ontzettende stekende pijn in mijn rechteroog en mijn ogen bleven verschrikkelijk tranen.
Ik heb direct contact opgenomen met Eye-Q-Vision omdat ik hel onzeker werd: alles was helemaal perfect gegaan, zou dit nu toch het verwachte probleem zijn?? Ik werd op dat moment gerustgesteld dat waarschijnlijk mijn epitheel laagje een beetje verschoven was met het uithalen van mijn lenzen. Toen mijn moeder in mijn oog keek, zag ze inderdaad een oneffenheid aan de bovenkant. Op de vraag of dit kwaad en of ik terug moest komen werd eer gezegd dat het waarschijnlijk vanzelf recht zou trekken. Wederom vroeg naar bed gegaan omdat mijn oog liever dicht was dan open.
De volgende dag inderdaad was de pijn weg en de oneffenheid was ook verdwenen.
Op zondag reed ik zelf met mijn auto en mijn kinderen naar de dierentuin waar we een heerlijke dag hebben gehad. Ik kon het niet geloven: na 5 dagen deed ik alles al wat ik daarvoor ook deed met lenzen.
Woensdag moest ik op controle komen. Ook hier werd ruim de tijd voor je genomen en ik voelde me heerlijk. Alles was perfect in orde en mijn zicht zat al op ruim 100 %.. Ik heb dan ook zelf heen en terug naar huis gereden.
Tot op de dag van vandaag (1 maand later) gaat alles nog steeds perfect. Misschien zijn de droge ogen die ik nog wel heb een probleem? Of het licht wazig zien tegen de avonduren?  Alleen ik zie ze niet als probleem want dat kan ik oplossen door de gel of de druppels te gebruiken die heerlijk aanvoelen op het moment van droge ogen.
 
Ik moet 14 september voor de 2e controle en ik ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen en wat ik zal horen.
Ik ben zo mega blij dat ik dit heb gedaan, dat ik de stap heb durven zetten om het te doen. Ik zeg tegen iedereen die twijfels heeft over de pijn, over de angst, over de behandeling: gewoon doen!! Het is fantastisch.
Ik heb me niet gek laten maken door de verhalen: stel dat je één van die uitzonderingen bent? Dat het niet goed gaat? In dat geval had ik ook niet voor kinderen moeten kiezen. Ook daar zijn risico´s dat je geen gezond kindje krijgt. Maar ook dat zijn uitzonderingen en waarom zou ik één van die uitzonderingen zijn??Daar ben ik dus helemaal niet vanuit gegaan.
 
Ik ben een superblije `patient` die meer dan tevreden is over de behandeling, de nabehandeling en de hele kliniek van Eye-Q-Vision.
Mail me maar als je meer wilt weten. Met heel veel plezier krijg je alle informatie van me. (amjb at tele2.nl)
 
 
Groetjes en succes
anita