Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Teleurstelling na LASEK

Door L. op 29 december 2004

In november 2004 ben ik behandeld bij een kliniek in Belgie. Aanbevolen door een ex-collega die zeer enthousiast was over zijn Lasik-behandeling.

18 November was het eindelijk zover: het vooronderzoek en een dag later de behandeling. Tijdens het vooronderzoek bleek dat het hoornvlies aan de achterzijde te "dun" was en bovendien de pupil aan de grote kant was. Hierdoor bleek Lasik niet mogelijk en werd gekozen voor een Lasek-behandeling. De afwijking was op dat moment -3,75 en een cilinder van 3.25.

Geheel pijnloos heeft een Lasek-behandeling aan een oog plaatsgevonden. Gezien de sterkte van de cilinder heeft de arts eerst voor behandeling van een oog gekozen. Behandeling van het andere oog zou drie weken later plaatsvinden.

Na een aantal enthousiaste dagen, kon vier dagen na de behandeling de beschermende lens van het oog gehaald worden. Pas daarna herkende ik alle verhalen die ik over Lasek heb gelezen: brandende ogen, gevoel dat er zand in gestrooid is. Deze klachten hebben zeker vijf dagen geduurd. Gedurende
deze dagen was het zicht slecht en heb ik me vaak afgevraagd waar ik aan begonnen was. In de weken daarna bleef het zicht overdag instabiel en "s avonds ronduit slecht. Slecht doordat ik vooral "s avonds dubbelbeelden zag/zie.

Inmiddels zijn we 1,5 maand verder en is de behandeling van het andere oog verder uitgesteld. Twee controles (bij een kliniek in Nederland) hebben uitgewezen dat er een +-sterkte van 0,75 aanwezig is en nog steeds een cilinder van 2,25 zit ... teleurstelling. De gezichtsscherpte zonder correctie is 0,5 (ofwel 50%), met correctie 1,2 (ofwel 120%). Ben in elk geval blij dat ik uberhaupt nog scherp KAN zien.

Overdag is het zicht goed: alleen lichtbronnen (autolampen, lichtreclameborden), geven een dubbelbeeld. Lang achter de pc werken is er niet bij: dan vertroebelt het gezichtsvermogen. "s Avonds zijn de dubbelbeelden vele malen erger en bijzonder hinderlijk. De arts in Belgie geeft aan dat dit door de cilinder komt en verwacht dat de cilinder nog verder bij kan trekken. Ik merk al een tijd geen verbetering... Inmiddels is voor het behandelde oog een glas op sterkte besteld. Liever wacht ik nog met het gebruiken van het glas, aangezien de sterkte van het oog nog niet stabiel is en nog kan veranderen.

Inmiddels met de arts besproken dat herbehandeling begin maart zal plaatsvinden, mits het oog gestabiliseerd is. Daarna wordt ook het andere oog behandeld.

Ik ben nog steeds positief, want het is geweldig om zonder bril te kunnen zien. Tot dusver slechts met een oog, maar hopelijk straks met beide. Tot aan de (her-)behandeling draag ik een bril met een vensterglas voor het behandelde oog en een sterkte-glas voor het andere oog. Geduld wordt op de proef gesteld: hopelijk is het het straks allemaal waard geweest

Al met al duurt het dus even voordat het allemaal goed is. Waar ik me zeer over verbaasd heb, is dat de klachten die ik heb gehad/heb, door bijna alle klinieken niet worden genoemd op hun internetsite en veelal worden afgedaan als "tijdelijk" probleem. Ja, ik ben ook nog steeds enthousiast, maar vind dat de klinieken mensen die ogen willen laten laseren, beter moeten voorlichten over de risico"s/gevolgen. Goede voorlichting neemt veel onzekerheden weg en daarom vind ik het initiatief van ooglasertrefpunt een zeer goede: zonder "verkoopmotief" wordt een objectief beeld verkregen van het "wel en wee" in ooglaserwereld.