Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Tevreden met Icare-implantaatlenzen

Door Ingrid Verhagen op 7 mei 2007
Omdat ik mijn contactlenzen (sterkte links –12, rechts –11) steeds minder goed verdroeg heb ik vorig jaar besloten voor implantaatlenzen te kiezen. Laseren bleek geen optie omdat mijn hoornvlies na de behandeling te dun zou zijn. Ik heb in april 2006 Icare-implantaatlenzen laten plaatsen door dokter Versteeg van EyeQVision. De ingreep bestond uit een plaatselijke verdoving met gel, een incisie van ca. 3 mm en plaatsing van de lens. Dit alles duurt ongeveer een kwartier. Het rechter- en linker oog worden op verschillende dagen behandeld. Het is natuurlijk allemaal erg spannend en je voelt een onprettige druk op je oog, pijnlijk is het echter niet.
Over het resultaat ben ik zeer tevreden, ik zie met beide ogen 100% en heb nooit meer last van geïrriteerde ogen. Enige nadeel is dat ik bij zwak licht (met name kaarslicht) lichtkransen zie. Dit went echter en ik heb bijvoorbeeld absoluut geen problemen tijdens autorijden in het donker. Dit nadeel weegt voor mij dan ook absoluut niet op tegen de voordelen van een goed zicht zonder hulpmiddelen en geen rode, geïrriteerde ogen meer. Hoewel ik natuurlijk niet weet of mijn zicht stabiel zal blijven en of ik in de toekomst nog problemen met mijn ogen zal krijgen, zou ik vanuit mijn ervaring de Icare-implantaatlens aanbevelen.