Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Tevreden met laserbehandeling in Istanbul

Door Annet Roskam op 25 juli 2004

In maart 2004 heb ik mijn ogen laten laseren in Istanbul, via de LASIK methode. Mijn afwijking was -5.5 en -6.5 en beide ogen cylinders van -1.75.
Zo"n 10 jaar lang ben bezig geweest met wel of niet laseren.
Nadat ik de laatste 2 jaar ( ik heb 25 jaar harde contactlenzen gedragen) steeds meer last kreeg van mijn contactlenzen en het dragen van een bril mij ook niet beviel, besloot ik de knoop door te hakken en definitief te gaan zoeken naar een ooglaserkliniek.

Ik heb in 2003 gesprekken en onderzoek laten doen in Nederland bij een optometrist in mijn omgeving waarbij de laserbehandeling in Utrecht plaats zou vinden.
Daarbij raakte ik niet overtuigd van het resultaat voor mijn ogen na een laserbehandeling ook was het risico erg groot dat ik (gezien mijn leeftijd) meteen een leesbril zou moeten gaan dragen.

Ik besloot verder te gaan zoeken en kwam zo op een kliniek in Istanbul terecht. De redenen voor mij om hiervoor te kiezen waren o.a. : de uitgebreide web-site, contact met mensen die daar behandeld waren, duidelijk antwoord op al mijn vragen , nacontroles in Nederland, achtergrond en opleiding van de behandelend arts (was voor mij persoonlijk doorslaggevend), behandelapparatuur, duidelijkheid omtrent de risico"s .

De kosten voor een behandeling in het buitenland zijn, zoals bij iedereen bekend zal zijn, veel lager dan in Nederland.
Ik wil daarbij benadrukken dat de lagere prijs natuurlijk nooit de doorslaggevende factor moet zijn voor een ooglaserbehandeling in het buitenland!

Ik ben vertrokken naar Istanbul en besloot om na uitgebreid contact en onderzoek door de behandelend arts mijn ogen te laten behandelen. Er werd mij ook verteld dat het dragen van een leesbril door de laserbehandeling niet zou worden versneld.
Het is bij mij allemaal prima verlopen, ik ben 4 dagen in Istanbul geweest, waarbij mijn ogen 3x na de behandeling door de behandelend arts zelf zijn gecontroleerd en hier in Apeldoorn hebben inmiddels 2 controles door een optometrist plaats gevonden.
Alles ziet er prima uit.
Over de begeleiding, behandeling (ook de hygiëne), nacontroles ben ik zeer tevreden

Ik ben dus erg blij met mijn nieuwe zicht. Wel wil ik mensen waarschuwen om goed te kijken met welke kliniek ze in zee gaan. Er is erg veel verschil en ik heb in Istanbul ook veel negatieve zaken gezien/gehoord m.b.t. ooglaseren.
Mensen die onvoorbereid in het vliegtuig stappen en niet weten welke arts hun behandeld, wat de risico"s zijn, gebruik maken van een aanbieding uit de krant etc. zijn helaas geen uitzondering. Er is in Istanbul een ruime keus aan klinieken en artsen!

Laat je niet beïnvloeden door negatieve/positieve verhalen van mensen, maar probeer door zoveel mogelijk informatie en ervaringen te lezen en te horen zelf een beslissing te nemen.