Tevreden met Lasik

Door Bart Sitrop op 6 januari 2005

Ik heb op 23/11/2004 mijn ogen laten laseren bij FyEO Vision in Reusel. Dit adres heb ik via een zus van een collega. Zij heeft ook daar haar ogen laten laseren. Zij had helemaal geen problemen gehad. Mijn belangrijkste reden om dit te laten doen was dat ik een sterkte van -6,5 had in beide ogen. Met andere woorden je was zo blind als een mol als er iets gebeurde. En ik was de lenzen/bril zat,vooral met lenzen had je veel problemen/zorg. Ik zelf had wat rond gekeken bij andere instanties zoals bijVision Clincs in Hertogenbosh. Hier was de controle in Hertogenbosch maar het laseren in Delft,terwijl ik uit St-Oedenrode kom.

Op internet had ik ook van alles bekeken c.q. gelezen. Mijn gevoel ging toch naar Fyeo Vision. Na een quickscan van 30 euro,werd een paar weken later een afspraak gemaakt voor een 2.5 uur duurde onderzoek deze kost 100 euro maar daar werd de quickscan van afgetrokken. Mijn ogen bleken geschikt te zijn voor lasering. Namelijk Lasik-zyoptix, dus de uitgebreide laser versie.

Er wordt daar heel veel aandacht besteed aan de klant super,super vriendelijk. En alle vragen werden beantwoord, zo had ik een vraag over staar want in mijn familie komt dit voor. Na het uitgebreide onderzoek stelde ik deze vraag, waarop ze een onderdeel van de onderzoek opnieuw deden maar met een extra soort microscoop. Toen pas zagen ze inderdaad 2 kleine strepen, dus beginnende staar. Dit werd besproken door de chirurg en die vond het geen belemmering voor de operatie. Wel kreeg ik te horen dat de staar binnen 2 à 3 jaar kan opspelen maar ook pas na 10 jaar. Met deze info had ik toch besloten om de operatie door te laten gaan. Zo van als je niets doet heb je nooit iets.

Nou op 23/11/2004 ging het gebeuren, tijdens het wachten kon je naar een tv kijken waarop je kon zien hoe de lasering gebeurde van je voorganger. Dit vond ik best plezierig. De operatie kamer die hun gebruiken voldoet aan een ziekenhuis operatiekamer. Dus het zag er allemaal goed uit. Drie mensen plus patient zijn dan aanwezig.

De operatie stelde niets voor. De laser werd wel eerst gecontroleerd voordat het tweede oog werd gedaan. Men kreeg daarna een soort beautycase tasje mee met een zonnebril welke je meteen op moest zetten en een slaapbril om te voorkomen dat je tijdens of na het slapen onbewust in je ogen gaat vrijven. Tevens anibiotica druppels,kunstranen,en een tube met kunsttraangel deze moest men gebruiken tijdens het slapen.

De volgende dag kon ik al voor 80% goed zien alleen het lezen was onrustig. Na een paar dagen werd alles 100% ook het lezen ging steeds beter. Ik zie nou ook meer/scherper in de linkse/rechtse hoeken. Nu nog een paar nacontroles voor de zekeheid. Je hebt 2 jaar na de behandeling garantie maar dan moet de afwijking meer als een 0.5 zijn. Ze staan altijd voor je klaar je hoeft maar te bellen. De operatie zelf koste dus 2 x 1900 euro plus 100 euro, dit was bij andere instanties ongeveer hetzelfde

Dus met andere woorden ga naar Fyeo Vision in Reusel als het aan mijn lag.