Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Twee weken na operatie kurk van wijnfles in oog gekregen

Door Gianina op 21 april 2015
Ik heb in november 2014 de laserbehandeling ReLex Smile laten uitvoeren door Dr. Van Cleynenbreugel in Oud Heverlee (Medifocus)

Ik was al jaren aan het nadenken over een laserbehandeling toen ik begon te merken dat ik mijn lenzen steeds minder kon verdragen (rode ogen, pijnlijke ogen) en de oogarts me had gezegd dat de kans bestond dat ik op een bepaald moment geen lenzen meer zou kunnen dragen… En in de zomer van 2014 was het zover. De oogarts zei me dat ik eigenlijk allergisch geworden was aan mijn lenzen en dat ik nooit meer mijn lenzen goed zou kunnen verdragen.

Goed kunnen zien zonder bril is voor mij heel belangrijk en dus dacht ik steeds vaker aan een laserbehandeling. Hetgeen me deed twijfelen was angst (Stel dat het misloopt?) en de prijs (zeker als student was dit een grote factor om te overwegen). Ik heb toen uiteindelijk beslist om gewoon eens te gaan informeren bij een oogchirurg.

Ik kwam eerst bij mijn eigen oogarts terecht die ook laserbehandelingen deed, maar ik voelde me daar niet helemaal op mijn gemak. Ik kreeg weinig uitleg en toen ik iets vroeg, verwees de oogarts me naar de infofolder…

Een kennis van een goede vriendin van mij is oogarts (maar woont te ver om mijn oogarts te zijn) en zij raadde me aan om te informeren voor de ReLex Smile behandeling. Deze behandeling deed mijn eigen oogarts niet. Ik kwam dan terecht op de site van Dr. Van Cleynenbreugel en las over de vele positieve ervaringen van mensen die de operatie hadden ondergaan.

Ik maakte een afspraak en Dr. Van Cleynenbreugel (in tegenstelling tot vele andere dokters) gaf me veel uitleg en nam voldoende tijd om mijn vragen te beantwoorden (Ook alle vragen zoals ‘Wat als ik verkeerd kijk tijdens de operatie? Wat als er iets misloopt? Wat als…?’)

Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om de operatie toch te laten doen en op 6 november 2014 was het dan zover. Ik was heel bang, maar de operatie is goed verlopen. Wat me tijdens de operatie gerust stelde was dat ik wist wat er zou gebeuren (Dr. Van Cleynenbreugel had me op voorhand alles goed uitgelegd) en dat Dr. Van Cleynenbreugel me bij elke stap op het moment zelf zei wat er aan het gebeuren was en wat ik moest doen. De operatie zelf deed niet zoveel pijn. Het brandde een beetje, maar meer niet.

Vlak na de operatie begonnen mijn ogen wel heel erg te brandden. Ik kon mijn ogen niet goed open houden. Dr. Van Cleynenbreugel had me op voorhand gezegd dat een aantal uren slapen kan helpen. Van zodra ik thuis kwam, heb ik dus enkele uren geslapen. En toen ik wakker werd, was de pijn helemaal weg. Ik had geen last van droge ogen, zandkorrel gevoel, halo effecten, pijn,… En tegen de avond van de operatie kon ik al tv kijken en de ondertitels lezen!

Het enige waar ik enkele dagen ‘last’ van had, is dat dichtbij kijken niet goed lukte (bv op mijn gsm of een computerscherm). Mijn zicht van dichtbij voelde niet stabiel aan. Het ene moment kon ik goed zien en het volgende moment werd alles een beetje wazig. Maar Dr. Van Cleynenbreugel verzekerde me dat dat normaal was. Nu heb ik daar helemaal geen last meer van.

Twee weken na mijn operatie heb ik een klein ongelukje gehad: een kurk van een wijnfles was met een enorme kracht in mijn oog gevlogen. Dit gebeurde op een zondagavond en ik was in paniek want ik zag niet meer goed. En dit net na de laseroperatie… Ik wist niet wat ik moest doen en belde Dr. Van Cleynenbreugel. Hij stelde voor dat ik onmiddellijk naar de praktijk zou komen en onderzocht me. Ook de dagen en weken nadien volgde hij me van dichtbij op en gelukkig is er geen blijvende schade. Ik ben zo dankbaar dat Dr. Van Cleynenbreugel me die avond nog en de dagen daarna heeft kunnen opvolgen. Het betekende veel dat mijn eigen oogchirurg me kon helpen en dat ik niet naar het spoed moest. Dr. Van Cleynenbreugel zei me dat ik geluk heb gehad dat ik voor ReLex Smile heb gekozen en niet voor een andere behandeling, want dan had dit ongelukje mogelijks wel blijvende schade veroorzaakt. In die zin ben ik dus ook ontzettend blij dat ik voor deze behandeling gekozen heb.

Ondertussen zijn we 5 maanden na mijn operatie en ik heb geen enkel moment spijt gehad van de behandeling. Ik kan perfect zien zonder bril of lenzen en voor mij draagt dit bij aan de kwaliteit van mijn leven. ’s Morgens mijn ogen open doen en direct kunnen zien, ’s nachts wakker worden en het uur op de wekker kunnen lezen, op reis gaan en geen lenzen(vloeistof) moeten mee nemen, kunnen sporten zonder bril, geen pijnlijke en rode ogen hebben van te lang lenzen te dragen,… Ik ben zo blij dat ik nu zo goed kan zien!