Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Uitstekend resultaat na Lasik bij Brussels Eye Doctors

Door Carolien Wielockx op 7 september 2007

Mijn redenen om mijn ogen te laten laseren waren zowel esthetisch als praktisch: ik wilde gewoon geen bril meer dragen, en lenzen daar begin ik zelfs niet aan. Ik speelde er al een tijdje mee, maar toen iemand in mijn familie de LASIK operatie op het kabinet van Dr. Vryghem had ondergaan en zeer tevreden was met het resultaat, heb ik van de ene op de andere dag beslist. Ik ben onmiddellijk naar de website van Brussels Eye Doctors gesurft, die zeer professioneel is, maar ik heb de teksten over LASIK niet eens gelezen. Het enige wat ik aandachtig gelezen heb, is de achtergrond van Dr. Vryghem, de chirurg. De volgende morgen heb ik een afspraak gemaakt voor het vooronderzoek. Dat kon reeds de week nadien.

Tijdens het vooronderzoek legde Dr. Vryghem me de belangrijkste principes van LASIK uit. Hij drukte er vooral op dat ik zeker moest zijn van mijn beslissing, dat hij alleen gemotiveerde patiënten wilde. Dat was reeds een uitgemaakte zaak voor mij; het enige wat ik van hem wilde horen, was of mijn ogen stabiel waren en of hij een goed resultaat zou bekomen. Dat kon hij niet garanderen, maar het was wel hoogst waarschijnlijk, zei hij. Aangezien ik slechts een kleine bijziendheid had, waren de resultaten erg voorspelbaar. Hij bleef zeggen dat het mijn keuze moest zijn, en ik bleef hem vragen of ik zeker een goed resultaat zou hebben. Dr. Vryghem was vriendelijk, maar toch kordaat. Zijn uitleg was niet altijd zo gemakkelijk, dus als patiënt moet je wel assertief genoeg zijn om hem al je vragen te durven stellen. Zelf heb ik liever een kordate dokter dan eentje die té vriendelijk is en het te simpel houdt, want daar heb ik minder vertrouwen in, denk ik. Dr. Vryghem straalde hoe dan ook vertrouwen uit. Ik moet toegeven dat de infrastructuur van zijn kabinet hier ook wel sterk toe bijdroeg. Het zag er zeer professioneel uit allemaal. Na de consultatie heb ik meteen een afspraak voor de operatie gemaakt met het secretariaat. Ik kreeg ook een document mee met alle praktische info ivm oogdruppels voor achteraf en de postoperatieve controles.

Op de dag van de behandeling was ik helemaal niet nerveus, tot ik daar onder die laser lag. De operatie was volstrekt pijnloos, en Dr. Vryghem begeleidde me bij elke stap. De verdoving gebeurde enkel lokaal met oogdruppels, dus wist ik op elk moment wat er gebeurde. Maar het was toch indrukwekkend hoor. Maar met 10 minuutjes per oog was het voorbij voor ik het wist. Na de behandeling was mijn zicht een beetje wazig, alsof er een watergordijn voor mijn ogen hing, hoewel ik onmiddellijk merkte dat mijn zicht heel goed was. En na enkele uren was die mist zo goed als opgetrokken. Toen heb ik de hele avond de telefoonnummers en namen op de borden van de bouwwerf aan de overkant van de straat zitten lezen. En de contouren van de huizen en de bomen in de verte, alles kon ik zien. Fantastisch. De volgende morgen was mijn zicht duidelijk nog scherper en wat mij betreft was het dan al perfect. Dat bleek ook zo te zijn bij de eerste controle die dag. Toen ik 10 dagen later weer op controle kwam, bleek het nog beter te zijn, maar dat verschil in perfectie kon ik toen zelf al niet meer waarnemen.

Of ik het opnieuw zou doen? Hmm, in de eerste weken na de operatie kreeg ik van iedereen te horen dat ik toch wel heel mooi was met mijn bril. Zoveel geld om minder mooi te zijn, dat was niet de bedoeling! (grapje) Nee, serieus, het is nu anderhalf jaar geleden dat ik de operatie onderging (april 2006) en ik ben nog steeds heel tevreden.