Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Verbaasd over de vele manieren waarop je ogen onderzocht worden

Door Gert Jan van Soest op 20 maart 2015
Begin februari heb ik de RELEX SMILE behandeling gehad bij International Vision Centers in Amsterdam en ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb!

Bij het vooronderzoek was ik verbaasd over de vele manieren waarop je oog onderzocht worden. Hieruit bleek dat de dikte van mijn hoornvlies net iets te dun was voor een FemtoLasik methode volgens de kliniek: net één micrometertje te dun en daarom werd een RELEX Smile methode geadviseerd. Dan ga je natuurlijk wel even twijfelen of dat ene micrometertje nou echt zoveel uitmaakt, maar door de deskundigheid van het vooronderzoek en het positieve onderbuik gevoel dat het onderzoek met zich mee brengt toch gekozen voor deze behandeling. Voor ik behandeld werd kreeg ik nog last van een oogontsteking waarbij mijn ogen door de kliniek extra zijn nagekeken en antibiotica werd voorgeschreven. Goede service!

Blij dat ik het gedaan heb!
De behandeling zelf is echt relaxt! Binnen tien minuten ben je klaar met beide ogen en na 1,5 uur sta je weer buiten!
Bij het eerste oog nog een klein beetje spanning, maar je voelt niks en ziet er eigenlijk ook weinig van. Bij het tweede oog was ik ondertussen zo relaxed dat ik op een gegeven moment merkte dat mijn gedachten een hele andere kant op gingen.

Met een beetje wazig zicht toen naar huis en na het uitwerken van de verdovings oogdruppels heb ik een uur of vier/vijf wat last gehad van prikkende ogen maar echt pijn deed het niet. Meer irritatie door de felheid van het licht. "s Avonds al de ondertiteling van de TV kunnen lezen!

De volgende dag onder begeleiding terug naar de kliniek voor de controle, maar ik had voor mijn gevoel al zelf kunnen rijden. Uit de meting bleek 70% per oog waar 60% de dag tevoren nog werd verwacht. Eenmaal terug thuis zelf met de auto naar werk gegaan en achter de computer kunnen werken!

Een week later weer controle, en beide ogen zaten op 100%. Dit resultaat was eigenlijk pas na een maand verwacht.

Nu ben ik een maand verder en heb ik weer nacontrole gehad. Weliswaar met wat moeite kon ik met beide ogen de 120% regel lezen! Zo heerlijk om niet meer te hoeven klooien met lenzen en een bril!

Nog wel wat droge ogen en daarom regelmatig druppelen, maar dat was waarschijnlijk veel erger geweest met een Femtolasik methode, omdat mijn ogen vooraf al wat droog waren en het traanvocht bij mij wat snel wegtrekt.

Nu erg blij met het resultaat en dat ik het gedaan heb. De behandeling zelf was absoluut niet eng of irritant en het resultaat is fantastisch!