Vlekkeloos verloop behandeling in Turkije

Door Jolanda en Frans Jansen Vreling op 2 mei 2008
Wij (broer en zus) hadden besloten om dit jaar onze ogen te laten laseren. Na een uitgebreide zoektocht door alle aanbieders, kwamen wij bij Intervision in Amsterdam terecht voor de voorcontrole bij Johan Bergen.

Al keken wij wat vreemd op toen we binnen kwamen bij Johan doordat alle onderzoeken in 1 ruimte werden gedaan, waren wij door zijn deskundigheid al snel overtuigd dat we bij Intervision goed zaten.

Op 13 april jl. zijn we naar Istanbul vertrokken met totaal 23 personen. Het was een gezellige club bij elkaar bleek de eerste avond al. Doordat je allen in hetzelfde schuitje zit ontstaat er toch een hechte band. Dit is erg prettig want bij iedereen gierden de zenuwen door de keel. Hierdoor hebben echter ontzettende lol gehad, maar ondersteunden elkaar ook waar nodig.

Het was ook erg prettig dat Johan zelf meeging en aanwezig was tijdens de behandeling. De Engelse taal is men in Istabul in het ziekenhuis niet erg machtig (wel vriendelijk en deskundig!), dus om te weten wat je nu precies wel en niet moest doen begeleide Johan dit bij een ieder perfect.

Na een klein half uurtje was het gepiept en begon nadat de verdoving uitgewerkt was, alle oogjes te branden en te prikken. Maar met de donkere bril op en ogen dicht ging de pret weer verder onderling. Na ca 3 uur voelde alles weer redelijk normaal aan, en zijn we "s avonds uit eten geweest met diegenen die zich goed voelden. Een paar (die als laatste aan de beurt waren) bleven achter omdat zij nog wat last hadden. De volgende ochtend met zijn allen weer met de bus naar de kliniek voor de eerste controle. Bij twee moesten hun ogen opnieuw gespoeld worden omdat er een allergische reactie opgetreden was.
De oogarts zelf was ook uitermate deskundig en behandelde iedereen zeer serieus.

Eigenlijk geen nadeel van deze dagen op te noemen en petje af voor Johan die toch de hele club moest begeleiden en heeft gezorgd dat alles vlekkeloos verliep en dat viel niet altijd mee met zo"n zenuwen clubje! Een assistente zou voor hem prettig zijn.

Eenmaal terug in Nederland bij de eerste controle was ons zicht al ca. 125%! We konden stoppen met de antibiotica en alleen nog 3/4 x per dag te druppelen met kunstranen voor de nog wat droge ogen. Dit wordt echter ook per dag beter.

Kortom een aanrader voor iedereen om je ogen te laten laseren via Intervision.

Frans & Jolanda